Foto: Alexander Demianchuk / TASS / Profimedia

Šok za "zbornaju komandu".

Sport u Rusiji iz nedelje u nedelju doživljava udarce, teniseri neće igrati na Vimbldonu, košarkaških klubova nije bilo u Evroligi u završnici sezone, a UEFA je donela odluku o sezoni koja tek sledi.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, krovna organizacija evropskog fudbala donela je odluku da sve ruske reprezentacije i timove izbaci iz svojih takmičenja.

Tako Rusija neće igrati u Ligi nacija (trebalo da budu deo grupe 2 B divizije), zbog čega će biti automatski prebačeni u C diviziju, a ozbiljan udarac pretrpeli su i klubovi. Naime, ekipe iz ove zemlje neće učestvovati u evrokupovima u sezoni 2022/2023, a zemlji će biti dodeljen najmanji broj bodova koji su klubovi osvojili u prethodnih pet godina (4.333).

Žesnka fudbalska reprezentacija izbačena je sa Evropskog prvenstva koje će od 6. do 31. jula biti održano u Engleskoj, umesto njih će igrati Portugal, kao i iz kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine, u kojima je trebalo da igraju u grupi sa Danskom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Malton i Azerbejdžanom.

Pored toga, kandidatura Rusije za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. ili 2032. godine je proglašena nelegitimnom.

BONUS VIDEO Gol Tadića za vođstvo Ajaksa protiv Sparte

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar