Foto: Promo

Evropska kuća fudbala svrstala je ovu akciju među tri najbolje u kategoriji komunikacija, među 150 projekata iz 42 nacionalna saveza

Ovacije za akciju FSS-a i Mozzarta „Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice“ stižu čak iz Niona – UEFA je svrstala ovaj projekat među tri najbolja u kategoriji komunikacija u fudbalu! O kakvom uspehu je reč, govori činjenica da je Evropska kuća fudbala u nikad jačoj konkureciji, među 150 projekata iz 43 nacionalna saveza, rešila da nagradi ovu sjajnu inicijativu za afirmaciju mladih fudbalerki u Srbiji!

Na hiljade devojaka već godinama vredno trenira, takmiči se i pokušava da se izbori za svoje mesto na velikoj sceni, ali njihov glas je počeo da se čuje tek posle sjajne kampanje ovog leta, u organizaciji FSS-a i Mozzarta.

Foto: Promo

Više desetina ženskih klubova priključilo se akciji, snimalo promotive spotove… Širom Srbije kružila je poruka da je fudbal i za devojčice!

Početni udarac izvele su članice Superlige i njihove saigračice iz mlađih kategorija, zaustavljanjem saobraćaja na Slaviji. Tada je UEFA women pisala o „Žoga bonito“ na srpski način, a fudbalerke su usred kružnog toga plesale sa loptom po kiši:

„Ne mora svet da stane da bismo se bavile ovim sportom, mi smo svakako veliki deo njega. Zaustavljanjem kružnog toga na Slaviji, želele smo da skrenemo pažnju na sve devojčice koje se bave fudbalom. Veoma mi je drago što je pokrenuta jedna ovakva kampanja posvećena ženskom fudbalu! Ponosna sam na sve što je Fudbalski savez Srbije zajedno sa kompanijom Mozzart uradio za nas i nadam se da će se veliki broj devojčica odazvati i početi da trenira fudbal, kao i da će se još više čuti za naše rezultate“, rekla je tada Milica Kostić, golman reprezentacije Srbije.

Podrška je odmah stigla od selektora Dragana Stojkovića Piksija i “orlova”, a svako ko ima ŽFK i fontanu u gradu ili selu prijavio se da reprizira Slaviju.

Lozničanke i njihove rivalke iz Požege zajedno su se zagrevale za meč razvojne lige u parku u Banji Koviljači, gde su istrčale počasni krug za ženski fudbal:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

Isto su učinile i igračice Proletera iz Zrenjanina, koje su uputile pas sve do juga Srbije, u selo Vučje kod Leskovca:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

Fudbal je za sve – fudbal je za “vučice”, ali i za “kraljice”!

ŽFK Kraljica Marija iz Vrnjačke Banje je poslednji klub u nizu koji se pridružio projektu osnaživanja fudbalerki, a evo kako su one pobegle iz ofsajd zamke, odnosno od predrasuda da žene ne znaju ništa o fudbalu…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

Podrška Ane Brnabić, fudbalera, glumaca…

Preko društvenih mreža, video ili poruku “fudbal je za devojčice” šerovali su premijerka Srbije Ana Brnabić, Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, FK Crvena zvezda, FK Voždovac, fudbaleri Dejan Joveljić, Lazar Ranđelović, Strahinja Pavlović, Uroš Račić, kao i mnoge poznate ličnosti: Andrija Milošević, Nataša Bekvalac, Marija Šerifović, Jelena Karleuša, Milan Kalinić, Marina Tadić, Nikola Rokvić, Stefan Mitrović…

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar