Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Finski fudbalski savez saopštio je danas da UEFA neće pokrenuti postupak povodom navodnih uvreda na rasnoj osnovi upućenih Glenu Kamari na meču sa Crnom Gorom u Ligi nacija.

Savez je u saopštenju naveo da reprezentativac Finske, Kamara nije želeo da uloži zvaničnu žalbu UEFA, nakon što je bio na meti rasističkih uvreda od strane neimenovanog fudbalera Crne Gore na meču u ponedeljak uveče.

PROČITAJTE JOŠ

UEFA je za „Skaj Sport“ potvrdila da upravljačkom telu te organizacije nije prijavljen nijedan rasistički incident u vezi sa tom utakmicom.

„Nakon meča izvestili smo sudiju i delegata o incidentu. U sistemu Uefa pokretanje istrage zahteva potvrdu incidenta od strane igrača. Glen Kamara ne želi da da zvanično saopštenje za UEFA niti da komentariše ovaj događaj. Tako da sumnja u rasizam ne prelazi u disciplinsku istragu Uefa“, navodi se u saopštenju Finskog saveza.

U martu ove godine Kamara je za „Skaj Sport“ izjavio da još uvek dobija rasističke uvrede na društvenim mrežama nakon incidenta sa fudbalerom Slavije iz Praga Ondrejom Kudelom.

Kamara tvrdi da ga je Kudela vređao na rasnoj osnovi tokom utakmice Rendžersa i Slavije iz Praga u Ligi Evropa u martu 2021. godine.

Kudela, kome je UEFA izrekla zabranu od 10 utakmica zbog „rasističkog ponašanja“, negirao je te tvrdnje.

BONUS VIDEO

 

Komentari

Svi komentari (0)