Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola odgovorio je Aleksanderu Čeferinu posle komentara da "građani" nisu poštovali pravila finansijskog fer-pleja.

Siti bi zbog toga mogao da se nađe u velikim problemima, ali postupak nije gotov, a presuda doneta, zbog čega Gvardiola kaže da Čeferin treba da čeka pre nego što bilo šta kaže.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao advokat, predsednik UEFA bi trebalo prvo da sačeka, a posle da radi šta hoće. Advokat mora da poštuje proceduru i da razume da imamo pravo da se branimo“, rekao je Gvardiola, a preneo Dejli Mejl.

UEFA je pre tri godine kaznila Siti zbog kršenja pravila FFP, dok je mančesterskom klubu tada izrečeno da dve godine bude van evropskih takmičenja, što je poništio Sud za sportsku arbitražu u Lozani zbog zastarelosti i nedostatka dokaza.

„Znam da smo bili u pravu. Ne bismo tako odlučili da nismo mislili da smo u pravu. Verujem da je odluka našeg nezavisnog tela bila ispravna“, kazao je prethodno Čeferin za britanski Telegraf.

Sada je taj „tihi“ rat nastavljen dok je i u Engleskoj lani bilo nagoveštaja skandala zbog toga što je Siti optužen od Premijer lige za čak 115 slučajeva kršenja pravila u vezi sa finansijama.

To je koincidiralo sa periodom (2009-2018) kada su u klub došli novi vlasnici koji su sa sobom doneli i novi i veći kapital, a Siti je procvetao.

BONUS VIDEO: Gostima poništen gol, pa domaćinu sviran penal

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar