Poznati termini novih mečeva.

Jeziv zločin je potresao fudbalski svet nakon što je u tuči huligana AEK-a i Dinama ubijen navijač grčkog tima, pa je prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Lifgu šampiona u Atini odložen.

PROČITAJTE JOŠ

Evropska fudbalska federacija je odlučila o novom terminu prve utakmice AEK – Dinamo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Grčki i hrvatski prvak je trebalo da se sastanu u utorak u 20:45 časova u Atini, ali je duel odložen zbog tuče u kojoj je nastradao jedan navijač domaćeg tima.

UEFA je potvrdila da će se prva utakmica odigrati 15. avgusta na „Maksimiru“ u Zagrebu, dakle ne u prestonici Grčke, dok će revanš na programu najverovatnije biti 18. ili 19. avgusta u Atini.

Odluka UEFA je očekivana ako se zna da će Panatinaikos u sredu ugostiti Marsej, a Olimpijakos dan kasnije beglijski Genk.

“UEFA najoštrije osuđuje užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Atini i koji su rezultirali gubitkom života. Izražavajući naše najdublje saučešće porodici žrtve, atinskom klubu i njegovim navijačima, želimo da ponovimo da nasilju nema mesta u našem sportu i očekujemo da odgovorni za ovaj užasan indicent budu uhapšeni i privedeni pravdi što je brže moguće”, oglasila se UEFA na svojim stranicama.

BONUS VIDEO Opsadno stanje na ulicama Atine posle ubistva navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare