Foto: ANDRE KOSTERS / AFP / Profimedia

Ratnim strahotama u Izraelu nema kraja, a imena stradalih se samo nižu dok brojke rastu.

Palestinska militaristička organizacija Hamas napala je Izrael u subotu ujutro i ubila do sada više od hiljadu Izraelaca, a još kidnapovala i mučila. Među ubijenima se našla i Mai Naim, unuka nekadašnjeg fudbalskog selektora Izraela Šlomoa Šarfa.

PROČITAJTE JOŠ:

Šarf je bio selektor od 1992. do 1999. godine i ostao je bez ljubimice koja je ubijena na zabavi u Beriju, sa koje je kidnapovano više ljudi.

Porodica je izgubila kontakt sa Mai prvog dana masakra i uprkos tome što je postojala nada da je ona živa, njeno telo je pronađeno nekoliko dana kasnije, a o svemu se oglasio i Makabi Haifa, nekadašnji Šarfov klub.

„Fudbalski klub Makabi Haifa saoseća sa tugom bivšeg trenera tima Šloma Šarafa povodom informacije da je njegova unuka Mai Naim ubijena u masakru na jednoj zabavi u Raimu. Saučestvujemo u porodičnoj tragediji, naša srca su sa vama“, piše u objavi kluba.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели מועדון כדורגל מכבי חיפה (@maccabihaifafc)

Militaristi su napali i civile na festivalu u blizini Gaze i dok je on trajao, naoružani padobranci su počeli da sleću u okolinu i onda je nastala masovna pucnjava u kojoj nenaoružani ljudi nisu imali šanse.

Šarf je u dugoj i bogatoj karijeri radio u Hapoel Kfar Sabi, Hapoel Jehudu, Bnei Jehudi, spomenutom Makabiju iz Haife, istoimenom klubu iz Tel Aviva i Hapoel Ber Ševi. Završio je sa trenerskim poslom još 2000, a danas ima 80 godina.

BONUS VIDEO: Fudbalski biser – Eduardo Kamavinga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar