Milunović, Petrović i Nikolić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je u samom vrhu evropskih klubova po procentu pobeda uz tri ili više postignutih golova.

Fudbaleri Crvene zvezde su od početka 2015. do 2020. godine čak 29 odsto pobeda ostvarili postigavši tri ili više pogotka i po ovom parametru su među najboljim timovima Starog kontinenta.

Crveno-beli su u ukupnom poertku evropskih klubova na 18. mestu, ali kad se društvo svede samo na ekipe u najboljim ligama Evrope, ispred šampiona Srbije je samo sedam klubova.

Elitno društvo u konkurenciji klubova iz 31 evropske lige predvodi Ajaks koji je u 37,4 odsto utakmica slavio postigavši tri ili više pogodaka, a slede ga Pari Sen Žermen i Barselona sa identičnim procentom – 35,4.

Ispred Zvezde su još Benfika (33,5) Šahtjor Donjeck (32,9), Bajern Minhen (32,4) i Seltik (29,7).

Zvezda je u domaćem prvenstvu u međuvremenu dodatno poboljšala učinak pobedivši dve od četiri utakmice uz po tri lopte u mreži rivala. Pred ekipom Dejana Stankovića rezultatom 3:0 pali su Mačva i Napredak.

Iza šampiona Srbije su brojni evropski giganti među kojima i Real Madrid (27,5), Mančester siti (26,7), Borusija Dortmund (21,2), Liverpul (21,1)…

Kad se kriterijumi snize i u tabelu uvrste svi klubovi Evrope, još deset klubova ima bolji učinak od srpskog kluba, a ubedljivo prvi je gibraltarski Linkoln Red Imps koji je u 49,6 odsto utakmica trijumfovao postigavši bar tri pogotka.

Tabela efikasnost
Foto: Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram