Foto: MUSTAFA OZER / AFP / Profimedia

Fenerbahče ostao bez velikana.

Turski fudbal, sport, kao i cela zemlja još uvek pokušavaju da se vrate normalnom životu nakon razornog zemljotresa koji je početkom februara pogodio ovu zemlju, a ovu zemlju pogodila je nova tužna vest, pošto je preminuo čuveni vezista Fenerbahčea, Zija Šengul.

PROČITAJTE JOŠ...

Šengul je u karijeri igrao za PTT iz Ankare prve dve sezone, nakon čega je usledio poziv Fenerbahčea u kom je proveo narednih 11 godina, pre nego što je 1975. okončao karijeru.

U karijeri je za ovaj klub odigrao 250 utakmica, uz 19 golova, i timu je pomogao da osvoji pet titula prvaka Turske, dva Kupa Turske i tri Kupa Predsednika.

Za reprezentaciju Turske odigrao je 21 meč, a ostaće zabeleženo da je nosio kapitensku traku i kluba iz Istanbula i državne selekcije.

Po završetku karijere u dva navrata je vodio ekipu Fenera sa klupe, ali nije imao zapaženijih rezultata, uz osvojena dva kupa.

Vest o smrti objavila je bolnica u kojoj se nalazio:

„Gospodin Šengul primljen je u bonicu 12. januara žaleći se na temperaturu i probleme sa disanjem. Naš pacijent je preminuo nakon što su mu otkazali organi“, navedeno je u saopštenju bolnice.

BONUS VIDEO Poseban performans za Sinišu Mihajlovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar