Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije će u četvrtak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" odmeriti snage sa Škotskom u finalu baraža za Evropsko prvenstvo, a pred duel vredan odlaska na kontinentalnu smotru Ljubiša Tumbaković, selektor "orlova", izneo je očekivanja.

Fudbalsku reprezentaciju Srbije još samo jedan meč deli od plasmana na Evropsko prvenstvo 2021. godine. Duel sa Škotskom za izabranike Ljubiše Tumbakovića prilika je da se posle dve decenije ponovo plasiraju na Evro, te je utakmica zakazana za četvrtak dobila epitet meča decenije i glavnog testa aktuelne generacije.

PROČITAJTE JOŠ

„Može se reći da mi je ovo najvažnija utakmica u karijeri. Imao sam mnogo duela sa velikim ulogom, ali u ovom momentu se nameće da je susret sa Škotskom najznačajniji koji sam ikad vodio sa klupe“, naglasio je Tumbaković.

Selektor Srbije na rasolaganju nema Dušana Veljkovića i Filipa Đuričića, ali su svi ostali igrači spremni.

„Na našu sreću svi su spremni i željno iščekuju predstojeći susret. Svi su u konkiutrenciji, ali nemam dileme po pitanju startne postave“.

Posebnu pažnju Škota privukao je Aleksandar Mitrović kojeg imaju priliku da pomno prate u „komšiluku“ u dresu premijerligaša Fulama.

„Mitrović je u prethodnom periodu često postizao golove u pobedama reprezentacije, ali je još pregršt igrača u našem timu koji mogu da doprinesu u ofanzivi. Naš cilj, ali i cilj svakog selektora je da nametne svoj stil i da kontroliše igru. Ukoliko to uspemo u velikoj smo prednosti. Atmosfera je odlična, uveliko smo se prilagodili na atmosferu i sa nestrpljenjem iščekujemo utakmicu“.

Tumbakobvić je potom istakao značaj činjenice da se Nikola Milenković priključio saigračima.

„Nikola je standardni deo reprezentacije otkad sam na mestu selektora i svakako da mi je laknulo kad sam ga video među ostalim igračima“.

Selektor Srbije nije želeo da kaže šta će reći igračima u svlačionici neposredno pred izlazak na teren, ali je naglasio da će se potruditi da ih motiviše.

Utakmica finala baraža, Srbija – Škotska, odigraće se u četvrtak 12. novembra, a prenos uživo možete da gledate samo na kanalu Nova S u 20.45.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar