Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Tomas Tuhel, nije krio zadovoljstvo posle eliminacije Dortmunda - 2:0 (prvi meč 0:1) i plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Tomas Tuhel zadovoljno je trljao ruke posle revanš meča osmine finala Lige šampiona, gde je njegov Pari Sen Žermen pobedio Dortmund na praznom „Parku prinčeva“ rezultatom 2:0, što je bilo dovoljno da se „sveci“ nađu među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Utakmica u Parizu je zbog koronavirusa odigrana bez prisustva publike, pa je novinare posle meča zanimalo kako je ceo taj ambijent doživeo Tuhel i njegov tim.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je čudno, jer fudbal se igra za navijače. Fudbal je veza između igrača i navijača, oni daju snagu timu na terenu. Ali, snašli smo se. Pevali smo još u autobusu pre meča, na putu ka stadionu. Rekao sam sebi, ovakvu baš atmosferu i hemiju hoću, to je najbitnije za rezultat. Kada smo izašli iz autobusa, navijači su bili svuda oko nas, oko stadiona. Osetila se ta dobra atmosfera, bilo je zaista sjajno. Mirisalo je zaista na posebno veče. Uspeli smo da pobedimo i plasiramo se u četvrtfinale, što nam je bio cilj“, rekao je harizmatični Tomas Tuhel.

Foto: EPA-EFE/Alexandre Simoes / UEFA

Nemački stručnjak, koji je pre PSŽ vodio upravo Borusiju iz Dortmunda, nije štedeo komplimente na račun svog tima, koji nastavlja da melje na svim frontovima.

„Odigrali smo kao tim. Bilo je neophodno da se pokažemo u tom svetlu, da trčimo i radimo jedni za druge na terenu. Čestitam mojim igračima, što su kontrolisali meč sve vreme. Na poluvremenu smo imali prednost od dva gola što nam je bilo dovoljno za plasman i u nastavku smo uspeli da održimo taj rezultat. Ovaj tim je pobedio u prethodnih 28 utakmica, zabeležio je samo jedan poraz i to od Dortmunda u gostima (2:1)“, ponosan je bio Tuhel.

Golove vredne plasmana u četvrtfinale Lige šampiona za Pari Sen Žermen postigli su Nejmar i Huan Bernat.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram