Foto: Starsport

Fudbalski klub TSC svečano je otvorio stadion TSC Arena u Bačkoj Topoli prijateljskom utakmicom protiv mađarskog Ferencvaroša.

Ekipa iz Superlige Srbije odmerila je snage sa mađarskim velikanom, i slavila sa 2:1.

Poveo je TSC golom Juga Stanojeva u 15. minutu, izjednačili su gosti pogotkom Balinta Večeija u 83. minutu, a u nadoknadi je Ifet Đakovac postigao gol za prvi trijumf kluba i Bačke Topole u duelu sa Ferencvarošem.

#related-news_0

Utakmica je odigrana pred punim tribinama zdanja koje može da primi 4.500 gledalaca, a ovaj stadion bi svoj konačni izgled trebalo da poprimi naredne godine.

Predsednik kluba Janoš Žemberi je otkrio da će prvi meč na ovom stadionu biti odigran 26. septembra, kada će TSC-u gostovati Vojvodina.

„Ovo je jedan od najvažnijih dana u istoriji našeg kluba. Ovo je dan kada otvaramo vrata našeg novog domaćeg terena na kome ćemo uskoro dočekivati sve buduće rivale“, rekao je Žemberi, koji je potom dodao:

„Danas te snove mi ostvarujemo i dopunjavamo, uvereni da ćemo na ovom terenu ispisati neke nove, lepe fudbalske priče. Današnja priredba, susret velikih prijatelja, Ferencvaroša i TSC-a, prva je u toj kolekciji“, uz konstataciju da je meč protiv Ferencvaroša istorijski.

Početni udarac na utakmici izveli su kapiteni dva kluba koji su u Bačkoj Topoli 1980. godine bili učesnici poslednjeg međusobnog susreta, legenda Ferencvaroša Tibor Njilaši i nekadašnji kapiten FK TSC Ištvan Kovač.

Foto: Starsport

„Izgradnja Fudbalske akademije TSC počela je 2017. godine, a taj objekat, koji sadrži centralnu zgradu sa smeštajnim kapacitetima, restoranom, teretanom, sobama za oporavak i masažu, kao i terene sa najkvalitetnijim podlogama, otvoren je u septembru 2018. Tada je ugovorena i izgradnja stadiona, kao centralnog terena Akademije, što je projekat koji je od početka finansijski podržao Fudbalski savez Mađarske, u sklopu pomoći fudbalu u regionu.

U objekte Akademije, bez stadiona, uloženo je oko 10 miliona evra, dok se očekuje da ukupna investicija samo u stadion bude oko 15 miliona. U planiranju i izgradnji ovog najmodernijeg stadiona u Srbiji, koji je nikao na mestu starog Gradskog stadiona, vodilo se računa o energetskoj efikasnosti, investirano je u toplotne pumpe i solarne panele, kako bi se umanjila potrošnja spoljne električne energije, a projektanti su i na sve druge trenutno dostupne načine vodili računa o životnoj sredini i uslovima za održivi razvoj.

U klubu iz Bačke Topole, ponikli su i igrali mnogi fudbaleri, među kojima su Laslo Lerinc, Zvezdan Terzić, Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić, Andrija Kaluđerović, Norbert Kenjveš kao i sadašnji reprezentativac Srbije Dušan Tadić. Dres reprezentacije Srbije sada nosi i Marko Petković, defanzivac TSC-a“, navedeno je u saopštenju TSC-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar