Siniša Mihajlović Foto: EPA-EFE/SASA STANKOVIC

Ministar sporta Zoran Gajić, oprostio se od prerano preminule sportske legende Siniše Mihajlovića.

Mihajlović je preminuo u 54. godini nakon mukotrpne borbe sa leukemijom, koja mu se više puta vraćala, iako ju je dva puta pobeđivao.

“Sa tugom i nevericom sam kao i cela Srbija primio vest o odlasku jednog od najboljih fudbalera i sportista koje je Srbija imala. Simbol najvećih uspeha srpskog klupskog fudbala devedesetih, strastveni igrač reprezentacije, zvezda u Italiji, trener posebnog šmeka, znanja i autoriteta. Sve to bio je naš Siniša, ali i mnogo više i vrednije od toga – divan suprug i otac, veliki humanitarac, pravi patriota i sportski ambasador naše zemlje. Nije se predavao protiv najteže bolesti, najvećeg protivnika, gledao ju je pravo u oči, prkosno i ponosno kako je samo on znao, šutirao precizno preko svakog živog zida koji je zla kob postavljala. Na vest da je ponovo u bolnici, pomislili smo, “to je naš Miha, borac kakvog nema”, ponovo će mahati nasmejan pored terena i komandovati igračima koji su ga svuda i uvek gledali sa posebnim poštovanjem. Na žalost, teška bolest bila je jača i otrgla ga od svoje porodice, a nas ostavila sa knedlom u grlu da pričamo o našem Mihi, jednom od najvećih fudbalera koje smo imali. Hvala ti na svemu, Miho”, rekao je Zoran Gajić.

Mihajlović je bio legenda i deo zlatne generacije Crvene zvezde koja je osvojila titulu prvaka Evrope 1991. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Nosio je i dres reprezentacije Jugoslavije, a posle karijere je čovek rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, bio i proslavljeni trener više italijanskih klubova.

I dok se borio sa leukemijom iz Bolnice u Bolonji je veći deo vremena vodio svoj tim. Sve do septembra ove godine kada je napustio klupu kluba.

Mihajlović je ostao upamćen i kao veliki majstor slobodnih udaraca kojima je mnogo puta donosio pobede Sampdoriji, Laciju i Interu, gde je nastupao kao igrač.

Trenirao je klubove poput Bolonje, Katanije, Fjorentine, bio je i selektor Srbije, a vodio je i Sampdoriju, Milan, Torino i jedno kratko vreme Sporting, pre nego se vratio u Bolonju.

Miha je iza sebe ostavio suprugu Arijanu, ćerke Virdžiniju i Viktoriju i sinove Marka, Miroslava, Dušana i Nikolasa.

BONUS VIDEO Siniša Mihajlović (1969 – 2022)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar