Lazar Samardžić Foto:EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Srpski reprezentativac Lazar Samardžić već je bio zamišljen i viđen u dresu novog kluba, ali se to još nije desilo.

Fudbaler Udinezea je već pred početak januarskog prelaznog roka bio praktično predstavljen kao novi vezista Napolija i transfer je u međuvremenu „zaleđen“.

PROČITAJTE JOŠ:

Italijani pišu da su interesovanje pokazali i Juventus i Brajton, dok sportski direktor tima iz Udina Federiko Balzareti kaže da odlazak Samardžića nije stvar „moranja“.

„Ništa nije neminovno. Želimo da ostavimo momka da se na miru priprema i da ga zaštitimo od glasina. Hoćemo ga u fokusu sto posto. Naravno, postoje i paralelni procesi u klubu i kao što smo rekli letos, postoji veliko interesovanje jer je igrač već pokazao talenat, pa je pažnja prirodna“, rekao je Balzareti.

Samardžić je letos bio na pragu odlaska u Inter, ali je taj transfer propao u poslednjem trenutku zbog ličnih uslova igrača i kluba. Italijani navode to kao potencijalni problem i sada.

„Mi ga samo želimo koncentrisanog i spremnog za utakmicu kad dođe vikend. Takva je situacija u ovom trenutku. Svi klubovi koji su pomenuti u medijima su nas kontaktirali, ali opet ponavljam da ništa nije izvesno. Imamo mnogo igrača koji su isto privlačni drugim klubovima i naš posao je da osiguramo da budemo spremni za sve što se desi“, objasnio je Balzareti.

Za prelazak Samardžića je Napoli navodno bio spreman da izdvoji preko 20 miliona evra, što bi bio najveći transfer dosadašnje karijere 21-godišnjaka.

BONUS VIDEO: Drugi gol Edina Džeka protiv Konjaspora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar