Foto: Printscreen Youtube / You News

Ovakve scene su poslednjih godina sve češće na stadionima širom sveta i nisu zbog toga ništa manje mučne.

Kako se polako bližio kraju meč Lejton Orijenta i Linkolna u utorak uveče, ništa nije nagoveštavalo kako bi situacija od minimalne pobede domaćeg tima mogla brzo da se pretvori u košmar.

PROČITAJTE JOŠ:

A onda je grupa navijača uletela na teren i prema njima su krenuli redari, dok je menadžer domaćeg kluba vikao na njih, ne shvatajući šta se dešava i zbog čega su tu.

Klub je zadesila tragedija jer je na tribinama Derek Rejnolds, dugogodišnji navijač Lejtona, doživeo srčani udar i preminuo.

Grupa navijača uletela je na teren pokušavajući da prekine meč kako bi se Dereku ukazala pomoć, a čovek koji je imao 74 godine, osetio se loše i čekao je oko četiri minuta dok mu nisu prišle ekipe za hitne intervencije na stadionu.

Uprkos reanimaciji i naporima lekara, Rejnolds je preminuo, a meč je napušten dok su slike unezverenih lica navijača obišle Englesku i Ostrvo.

„Derek je bio dugogodišnji navijač i živeo je mnogo godina na Ozborn Roudu, u neposrednoj blizini našeg stadiona. Osim što je bio navijač, Derek je bio uključen i u upravljanje sistemom razglasa našeg kluba tokom devedesetih godina. Klub će odati poštu Dereku u subotu na meču protiv Redinga i pozvali smo njegovu porodicu kao naše goste“, napisali su iz Lejtona.

Ovaj klub je trenutno 17. na tabeli u Ligi 1, trećem rangu engleskog fudbala.

BONUS VIDEO: Majstorije iz kolevke fudbala: Siđi do reke, pa da raspalimo po lopti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar