Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Fudbaleri Totenhema u poslednje vreme beleže loše rezultate, a menadžer Žoze Murinjo je krivicu prebacivao na igrače koje vodi.

Totenhem je u seriji negativnih rezultata, eliminisani su od Noriča u osmini finala FA kupa, a potom i od ekipe Lajpciga u osmini finala Lige šampiona.

Portugalski stručnjak je javno često kritikovao svoje igrače, jedan od njih bio je i vezista Tangaj Ndombele, ali pojedini analitičari dosta toga zameraju i Murinju.

Bivši igrač Totenhema Džermejn Dženas smatra da Portugalac polako gubi konce nad situacijom, kao što je često bio slučaj i u prethodnim klubovima u kojima je radio.

„Nije povika na njega, ali mislim da ću zadržati pravo da o Žozeu ne sudim pre leta, ili sve dok ne dovede nove igrače jer i sam mislim da ovi igrači nisu bili dovoljno dobri“, kaže Dženas i dodaje.

„Ono što mi se ne sviđa kod njega je negativnost u ovom trenutku. Previše je negativan u porukama koje šalje prema igračima. Znam da ima povrede igrača kao što su Hari Kejn i Son, ili Stiven Bergvajn. Ipak, mislim da bi morao da iskaže više pozitivnih poruka kada je reč o fudbalerima.“

„Trenutno ne vidim ko čini njegov tim i kako žele da igraju. Da li igraju na posed i dodavanja, da li su tim koji vrši presing, da li igraju povučeno pa na kontru?“, zaključio je Dženas.