EPA-EFE/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use i
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Teški dani za "pevce"...

Fudbaleri Totenhema i ove sezone ostaće bez trofeja, iako su imali čak četiri prilike da promene svoju sudbinu.

„Pevci“ su u Premijer ligi trenutno na visokom četvrtom mestu, ali im je prvo mesto daleko čak 15 bodova, a uz to imaju i utakmicu više od Arsenala. Što se tiče borbe za titulu, u nju nisu upleteni, a ni mesto u Ligi šampiona za Totenhem nije zagarantovano.

PROČITAJTE JOŠ:

Za njega će se boriti do kraja sezone i to žestoko sa Liverpulom, Njukaslom i Brajtonom, a svakako bi osiguravanje četvrtog mesta trebalo označiti kao prioritet za „pevce“.

Što se tiče kup takmičenja, Totenhem je u Karabao kupu ispao od Notingem Foresta još u šesnaestini finala, dok je u FA kupu bolji bio Šefild Junajted u osmini finala.

Ta dva poraza dovoljno govore o tome da Totenhem nije apsolutni favorit ni protiv, na papiru slabijih rivala, te da i te kako ume da kiksne, što ih uglavnom i košta velikih uspeha u proteklim godinama.

So na ranu kluba iz Londona naneo je Milan u Ligi šampiona, pošto ga je u dvomeču izbacio sa ukupnim rezultatom 1:0. Nisu to bile baš prijatne utakmice za gledanje, niti posebno atraktivne, a Totenhem je imao svojih šansi koje nije iskoristio, te je bledi Milan nastavio svoj evropski put.

NE PROPUSTITE:

Ovo izbacivanje iz elitnog takmičenja, bilo je posebno bolno za Antonija Kontea, koji nikako ne uspeva da napravili veći prodor sa svojim timovima u Ligi šampiona.

Iako je pored Totenhema vodio Juventus, Inter i Čelsi, Konte nikada nije stigao dalje od četvrtfinala, a ukupan skor na 41 utakmici mu je 15 pobeda, 14 remija i 13 poraza. Suviše slabo za najjače evropsko takmičenje.

Totenhem u pomenuta četiri takmičenja nema trofej još od 2008. godine, a već i vrapci na grani znaju da nikada nisu osvojili ovakav format Premijer lige i Lige šampiona.

Jedino gde je Totenhem uspeo da trijumfuje u poslednjih 15 godina, jeste Audi kup 2019. Kako taj turnir ima više ulogu pripremnog nego ozbiljnog, taj uspeh ne možemo uvažiti kao posebno veliki.

Zbog svih turbulencija i osrednjih rezultata, atmosfera je i te kako poljuljana, igrači i navijači su nervozni jer trofeja nema, a sada se drma i pozicija Antonija Kontea, koji ni sam nije siguran da li bi hteo da ostane. Kao njegovi potencijalni naslednici pominju se Roberto de Zerbi, Tomas Frank, tomas Tuhel, Marko Silva i Luis Enrike.

Iako te priče i dalje nisu pouzdane i blizu ostvarenja, šansa da će se na leto desiti neke velike promene u Totenhemu su i te kako realne.

Te promene bi mogle da se tiču i Harija Kejna, prve zvezde tima, jer se o njegovom transferu već dugo priča.

Bilo je tu različitih priča i spekulacija, ali za sada su najzainteresovaniji za njegove usluge Bajern Minhen i Mančester junajted.

Jedni traže zamenu za Roberta Levandovskog, drugi za Kristijana Ronalda, a nije nemoguće i da se u ozbiljnu priču uključe i Real Madrid, ali i neki italijanski klubovi, pošto je tamošnja liga iz godine u godinu sve jača.

Kejn ima ugovor sa Totenhemom do juna 2024. godine, a izjavio je i da ima želju da podiže trofeje kao kapiten kluba iz Londona.

„Siguran sam da će biti razgovora narednih meseci. Ja sam koncentrisan na ovu sezonu i kako da dam najbolje za tim. Znam da će da bude glasina, mnogo spekulacija o mojoj budućnosti, ali mene samo zanima šta mogu da uradim za klub“, rekao je Kejn.

Pitanje je samo da li klub može da dopusti sebi da ga ne proda, ako na adresu stigne finansijski dobra ponuda vredna preko 110 miliona evra.

„Naravno da i dalje želim pehare sa Totenhemom. To mi je cilj otkako sam počeo da igram u prvom timu. Uvek sam bio iskren u vezi toga i nastaviću da radim na tome da to i ostvarim. Imamo dobar tim, fantastičnog menadžera i nema razloga da ne uspemo“, zaključio je Kejn.

Predsednik Totenhema Danijel Levi odredio je obeštećenje od 110 miliona evra za kapitena londonskog kluba, a realno je da Junajted i Bajern tako nešto i ponude.

Kejn svakako spada u najbolje engleske napadače u istoriji, pošto je postizao po 20+ golova u šest sezona u Premijer ligi, te je stao rame uz rame sa Alanom Širerom i Serhiom Kunom Aguerom.

Njegovom prodajom „pevci“ bi verovatno krenuli u potpunu rekonstrukciju, koja bi iziskivala još strpljenja, jasnog plana i još godina čekanja na trofeje.

Ukoliko Kejn dogovori novi ugovor, šansa za trofeje u narednim sezonama biće nešto veća, ali će posao uprave biti da mu obezbedi i ostalu prateću snagu, koja je dostojna borbe na više evropskih nivoa, jer je trenutni sastav pokazao da nije kalibar za tako nešto.

U svakom slučaju, pred Totenhemom su velike odluke, navijači su već odavno nestrpljivi, a da bi se stekao ugled evropskog velikana biće potrebno još mnogo truda i rada, kako na terenu od igrača, tako i van njega od ostalih zaposlenih.

Slika Totenhema trenutno nije ni tragična, ali ni najbolja, a za juriš na trofeje je potrebno ovo drugo. Bez toga, možete imati status prosečnog tima u Ligi šampiona, ali će vam čak i titula u Kupu Engleske biti daleko, dok o onoj u Premijer ligi možete samo da nastavite da sanjate.

BONUS VIDEO Kristijano Ronaldo postigao četiri gola i proslavio veliki jubilej

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar