Foto:Screenshot/Youtube

Još jedno burno kolo Superlige je iza nas - počelo je sa konferencijom Nenada Lalatovića, završilo se nesmotrenim potezom Veljka Nikolića.

Nije ovog vikenda bilo rezultatskih senzacija, ali je „prštalo“ na sve strane, pa se čak pet upečatljivih momenata izdvaja sa srpskih terena.

Veliku pažnju privukla su dešavanja u Novom Sadu, ali i Surdulici, zatim na meču Zlatibor – Crvena zvezda, u Lučanima i u Inđiji.

Nažalost, bilo je i nemilih scena, na šta smo odavno navikli kad je Superliga u pitanju.

KONFERENCIJA NENADA LALATOVIĆA

Dugo već apeluje Nenad Lalatović da se isplate dugovanja igračima, sve ih je posle pobede nad Mačvom doveo na konferenciju za medije.

Pokazao je prljavi dres Mrkaića i poslao poruku da je „dogorelo“.

“Svi oni, što sede u foteljama i voze skupocene automobile i što su im frižideri puni, rado bih im ispraznio te frižidere i napunio vama, zaposlenima u klubu, ljudima koji čiste i koji će sada morati da peru ove dresove. Duguju se tri premije, dve plate, nekima i četiri. To je sramota i o tome ne sme da se ćuti. Ja se ne borim za bogate ljude, ja ih molim da daju siromašnijima. Daću sve od sebe da svaki zaposleni dobije platu i boriću se za to do kraja”, rekao je Lalatović i odbacio mogućnost da ekipa stupi u štrajk uoči lokalnog derbija protiv Spartaka iz Subotice.

Ni danas, nema reči o rešenju problema, pa nema sumnje da će Lalatović nastaviti svoju bitku i dalje dok ne dobije odgovor – kada će se izmiriti obaveze prema osvajačima Kupa.

RAPSODIJA U INĐIJI

Inđija i Spartak odigrali su najzanimljiviju i najefikasniju utakmicu ovog vikenda. Bilo je čak 4:3 za Subotičane, a šest golova viđeno je do 32. minuta.

Povela je Inđija u 12. minutu golom Obradovića, preokrenuli su Savković i Tufegdžić do 20, pa su Bastajić i Nešković zatresli mrežu za 3:2 i novo vođstvo domaćih.

Tufegdžić je još jednom izjednačio u 32. minutu, a presudio je Srećković u 87. minutu.

SVAĐA TRENERA U LUČANIMA

Mladost je na svom terenu pobedila Pazarce sa 3:2, a bilo je tenzije uz aut liniju.

Verbalno su se obračunali Neško Milovanović i Radoslav Batak, koji je prvo dobio žuti karton za prigovore pri jednoj spornoj situaciji.

Dok je on komunicirao sa sudijom, uključio se Milovanović, kome je Batak u jednom trenutku rekao da “sedne dole”.

Krenuo je ka svojoj klupi, ali mu je tada Neško dobacio “dođi ‘vamo, dođi”, pa se Batak zaleteo, ali ga je zaustavio četvrti arbitar.

PROLETER SUSPENDOVAO KAPITENA UZ IZVINJENJE

Fudbalski klub Proleter kazniće svog kapitena Sinišu Babića zbog nesportskog ponašanja na meču u Surdulici, kada je usled isključenja, jurio arbitra po terenu, a ostali akteri su sprečili ozbiljniji incident.

„Siniša Babić biće kažnjen po pravilniku kluba za ovu scenu i ponašanje na terenu. Ovo nije slika koju FK Proleter i Novi Sad kao prestonica kulture želi da pošalje. To nije ponašanje koje priliči kapitenu ekipe dok su mlađi igrači, verovatno reakcijom kapitena dali sebi za pravo da isto tako reaguju“, saopštio je Amir Bislimi, sportski direktor Proletera.

Proleter se izvinio i Radniku, navodeći da je doček bio domaćinski.

Do incidenta je došlo posle 1. gola Radnika, igrači Proletera opkolili su sudiju, kapiten je prednjačio u revoltu, ali sam snimak Superlige ne daje do kraja jasnu sliku šta se sve dogodilo.

KRVAVA POVREDA U UŽICU

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Zlatibor sa 1:0, a meč je bio koban za fudbalera domaćina, Milana Jezdimirovića.

On je posle starta Veljka Nikolića otvorenim đonom dobio krvarenje, išao je glavom gde bi malo ko krenuo nogom, pa je morao da bude zamenjen.

Nosio je peškir na glavi kako bi barem malo zaustavio krvarenje, a Veljko Nikolić mu je odmah uputio izvinjenje, zatim je to učinio i na društvenim mrežama.

“Veliko IZVINI Jezdo za moj start, želim ti brz oporavak i da se što pre vratiš na teren”, napisao je Nikolić protivničkom igraču, koji mu je uzvratio.

“Hvala Bogu, sada je sve kako treba, dešava se. Hvala ti”.

Iako je scena bila neprijatna i bolna, na kraju se sve završilo kroz fer plej – Jezdimirović je uvažio izvinjenje rivala sa Marakane.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar