Foto: Laszlo Szirtesi / Alamy / Alamy / Profimedia

Neobična priča hrvatskog fudbalra.

Hrvatski fudblaer Tonći Kukoč ispričao je neobičnu priču kako je malo falilo da obuče dres Partizana pre nekoliko godina.

Defanzivac koji u ovom trenutku igra za Opatiju imao je živopisanu karijeru, a susretao se brojnim nacionalističkim ispadima.

PROČITAJTE JOŠ

On je gostujući u čuvenom podkastu „Inkubator“ ispričao svoju neverovatnu priču.

Kukoč je 2015. bio igrač bugarskog CSKa, a splet okolnosti ga je spreio da to leto obuče dres Partizana, jer su crno-beli ispali od BATE Borisova u kvalifikacijama za ligu šampiona, a ceh je platio trener Zoran Milinković

„To je bila istina. Ne znam kako se zvao trener, Milinković mislim. Izgubili su od BATE Borisova i ispali iz Lige šampiona i sve su ih oterali. Ja sam u tri dana dobio 5.000 poruka izdajico i slično… A ko ti je kapiten Dinama sada? Kako se zove napadač – Komnen Andrić, Srbin! Mene boli briga da li je Srbin, Bosanac ili Hrvat, svi smo isti, ja to ne gledam tako. A ja idem u Partizan – ja sam govno, izdajnik“, prisetio se Kukoč te 2015. godine:

On je istakao da je već spakovao kofere.

Foto: Laszlo Szirtesi / Alamy / Alamy / Profimedia

„Krenuo sam prema granici i trener je dobio je otkaz a to čim se desi u Zvezdi u Partizanu, ode sve“.

Igrao je potom u Italiji za Komo i Livorno, da bi se na Balkan vratio u dresu Zrinjskog iz Mostara.

„Igrao sam za Zrinjski protiv Željezničara i dođu pa viču „ubij ustašu“. Jesi ti normalan, šta ja imam sa ustašama, pustim me da igram? Sport i nacionalnost treba da se maknu iz sporta. U svakom sportu sam imao Srbina i nikad nije bila problema“, prisetio se on.

BONUS VIDEO Penal za Liverpul

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar