Foto: Vanja Keser/Starsport

Prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev izabran je ponovo za predsednika tog fudbalskog kluba, ali je odmah "zamrznuo" funkciju zbog državne funkcije koju obavlja.

Kako je saopštio klub, za vršioca dužnosti izabran je Dragan Marković, koji je i do sada bio na toj poziciji.

Funkciju generalnog direktora Radničkog i dalje će obavljati Dejan Propadalo, a predsednik Skupštine ponovo će biti Radan Ilić.

U finansijskom izveštaju, koji je usvojen na Skupštini kluba, stoji da je Radnički između dve sednice prihodovao 80 miliona dinara (ukupni prihodi 340, a rashodi 260 miliona dinara), čemu su doprineli transferi Ranđelovića, Čumića, Pankova i Crnomarkovića.

Klub, kako se navodi, očekuje i dodatne procente od budućih transfera Pavkova i Jirke iz Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se dodaje, sa nekadašnjim predsednikom Zoranom Bankovićem postignut je sporazum o poravnanju, pa će mu, umesto 23, biti isplaćeno 10 miliona dinara, u dve jednake rate.

„Radnički je transparentim poslovanjem ostvario ozbiljan prihod, a napravio je i četiri ozbiljna transfera koja su tome doprinela. Podsetiću da Radnički pre dolaska ovog rukovodstva decenijama unazad nije uspevao da proda nekog igrača. Igrači koje smo prodali igraju u svojim novim timovima, tako da mi nismo od onih ekipa koje bi te igrače posle šest meseci vraćale u svoje redove i predstavljale ih kao kapitalna pojačanja“, rekao je Ivica.

Tončev je dodao da je rukovodstvo kluba za prethodne tri i po godine ostvarilo sve što je obećalo.

„Dva puta smo igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prošle sezone smo bili vicešampioni Srbije. Razdvojili smo na tabeli Crvenu zvezdu i Partizan i to sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na trećeplasiranog“, rekao je Tončev.

„Ove sezone nam nije išla u prilog odluka da se Superliga skrati. Imamo dobar raspored u poslednja tri kola i smatram da bi u sedam kola plej-ofa imali velike šanse da se domognemo četvrte pozicije. Čak bih se usudio da kažem i da nam je Evropa ovom odlukom uskraćena. Ipak, mi smo bili u manjini kada se ta odluka donosila i morali smo da je prihvatimo“, dodao je Tončev.

Tončev je kazao i da je u prethodnom periodu bilo „raznih saplitanja“ i da su u gradu postojale „određene strukture“ koje ovu upravu nisu želele u Radničkom.

„Imali smo apsurdne situacije da se skandira protiv uprave kada smo imali najbolje rezultatate u nacionalnom prvenstvu u istoriji kluba. Ima mnogo onih kojima odgovara Radnički koji je na sedmom ili osmom mestu na tabeli. Tada smo generalno svima dobri, a kada smo drugi ili treći onda smo problem, pa smo bili svedoci i raznih zluradih kometara na naš račun“, rekao je on.

„Ja ponovo mogu da poručim svima da Radnički više nikada neće biti ničija moneta za potkusurivanje i da više nikada nećemo imati situacije da većina ekipa iz Srbije upisuje tri boda protiv Radničkog kada dođu do naplatne rampe Nais“, istakao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)