Tomislav Sivić, Foto: Starsport

A sve je moglo da bude drugačije samo da se nije desila Gzira i neočekivano rano ispadanje u evropskim kvalifikacijama.

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Tomislav Sivić rekao je da utakmica protiv TSC-a dolazi u nezgodnom trenutku za njegovu ekipu, ali je istakao da moraju da se uzdignu iznad svih problema i dobiju taj meč.

PROČITAJTE JOŠ:

„TSC je jako težak protivnik i dolazi nam u momentu koji nije dobar za nas. Mi imamo imperativ pobede, a meč dočekujemo istrošeni nakon 120 minuta i eliminacije od Gzire“, rekao je Sivić, prenosi klub.

„Situacija u kojoj se nalazimo nije sjajna, ali na muci se poznaju junaci i mi prosto moramo da se izdignemo iznad svih problema, da pružimo više od maksimuma i dobijemo ovaj meč“, dodao je on.

Fudbaleri Radničkog su u četvrtak posle penala izgubili od Gzire u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i tako završili takmičenje u Evropi, a već sada dočekuju TSC u četvrtom kolu domaćeg šampionata.

Tomislav Sivić, Foto: Starsport

Trener Nišlija ovog puta nije izdiktirao startnu postavu jer je, kako je naveo, „u velikim problemima“.

„Levi bek Stojanović, koji je stigao iz Kolubare, ima pravo da igra i on će dobiti šansu. Kada je reč o golmanima, još nisam odlučio i šanse Drobnjaka i Dujmovića su 50:50“, rekao je Sivić.

On je naveo i da ima dilemu oko toga ko će biti drugi štoper, uz Tolordavu, kao i da ima dilemu oko „bonusa“.

„Imamo ih četvoricu, a to su Štulić, Ajdar, Stajić i Dušanić. Ako krene Štulić, onda će Petrov ponovo morati na krilo, a svima je jasno da je on mnogo upotrebljiviji na poziciji klasičnog napadača. To su stvari koje su bile iznuđene, a ne planske“, rekao je Sivić.

FK Radnički Niš
FK Radnički Niš; Foto: Starsport.rs ©

„Mi smo u prve dve utakmice ove sezone pokazali šta je naš model, ali onda je usledila serija događaja na koje ja nisam mogao da utičem i nadošli su problemi. No, bilo kako bilo, mi sa tim problemima moramo da udjemo u koštac i da pokažemo reaakciju“, dodao je.

Govoreći o TSC-u, trener Radničkog je naveo da je to odličan tim.

„Igraju u sistemu 3-5-2, kao što je igrala i Gzira. Žarko Lazetić je trener koji pravi igru i koji uživa da to radi iz zadnje linije. Znaju šta hoće. Pojačali su se po desnoj strani i njihov tandem Cvetković – Jovanović jako dobro deluje. Uigrani su i jasno je da nas čeka težak zadatak sutra“, zaključio je Sivić.

Utakmica između Radničkog i TSC-a igra se u ponedeljak od 18.55 na Čairu.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde u Lučanima protiv Mladosti zovu na evropsku premijeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare