Foto: Printscreen Instagram / John Terry

Legendarni engleski fudbaler i kapiten Čelsija Džon Teri nije krio osećanja zbog smrti jednog od junaka svojih tinejdžerskih dana.

Đanluka Vijali je preminuo od posledica borbe sa rakom pankreasa u 59. godini. Nekadašnji igrač Kremonezea, Sampdorije, Juventusa i na kraju karijere Čelsija ostavio je značajan trag u evropskom fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivši napadač je ostavio utisak i na Terija, koji je imao priliku da se sretne sa Vijalijem i u seniorskoj konkurenciji od 1998. do 1999. kada je Đanluka okačio kopačke o klin i jedno vreme bio menadžer „plavaca“.

Zbog smrti čoveka koji je tri godine proveo u Čelsiju, ispred Stamford Bridža je postavljeno cveće u čast preminulog napadača, a Teri je bio uplakan dok se opraštao od prijatelja.

„Odajem poštu Luki na Stamford Bridžu. Počivaj u miru, Luka. Uvek ćeš biti upamćen i uvek ću biti zahvalan što si verovao u mene na mom debiju. U finalu FA Kupa 2000. stavio si Džodija Morisa, Džona Harlija, Karla Kudčinija i mene na klupu i rekao nam da smo budućnost Čelsija. Kad si stigao u Čelsi imao si toliko vremena za mlađe igrače, a razgovore koje smo vodili ću uvek da pamtim i cenim kao blago. Bio si tako veliki čovek, pun života i mnogo ćeš nam nedostajati. Voli te Dž.T“, napisao je Teri.

Inače, Sampdorija je, u čast Vijalija i Siniše Mihajlovića napravila ograničenu seriju dresova sa imenima dvojice velikana koji su preminuli u kratkom vremenskom razmaku.

BONUS VIDEO: Kovčeg Siniše Mihajlovića iznet iz bazilike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar