Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Suspenzija takmičenja, u prvoj meri fudbala, ostavila je ljubitelje sporta, ali pre svega televizije, u problemu zvanom "nedostatak sadržaja".

Jedina fudbalska liga koja je i dalje u toku igra se u Belorusiji.

PROČITAJTE JOŠ

Tamošnja Premijer liga je proteklog vikenda okončala drugo kolo takmičenja i, po svemu sudeći, nastaviće da se odvija po unapred određenom planu.

Iako je većina klubova, uz izuzetke ekipa poput BATE Borisova i Dinama iz Minska praktično nepoznata široj publici, u nedostatku sadržaja, interesovanje za dešavanja u beloruskom fudbalu rapidno raste.

Fudbalski savez Belorusije je od objave da će podržati održavanje lige potpisao ugovore po kojima će se prenosi mečeva Premijer lige emitovati na televizijama u deset država.

Neke od njih su Rusija, Izrael, Indija, Ukrajina…

„Nismo od njih očekivali da imaju ovako pristojnu ligu. Nismo znali jer je nikada nismo prenosili“, naveo je funkcioner kompanije Poverhnost Ukrajina, koja stoji iza sportskog kanala Sport-1.

U Belorusiji je registrovano oko stotinak slučajeva zaraze koronavirusom, a pristup „neobraćanja pažnje“ na situaciju proklamovao je i predsednik te države Aleksandar Lukašenko.

„Bolje je umreti na nogama nego živeti klečeći na kolenima“, rekao je Lukašenko pošto je odigrao utakmicu hokeja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram