Foto: Printscreen Twitter / Burak

Srpski fudbaler Dušan Tadić oglasio se nakon priča da je rasistički vređao Orkuna Kokčua.

Kokču je to demantovao posle meča Ajaksa i Fejenorda u kom je Tadić postigao pogodak, a „kopljanici“ slavili sa 2:1 u Kupu Holandije.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom tog meča je došlo do incidenta gde je Daviju Klasenu iz Ajaksa razbijena glava predmetima sa tribina, a Tadić je ušao u konfrontaciju sa Kokčuom posle sat vremena igre.

Kasnije se pojavila priča da ga je Tadić vređao, što je Kokču negirao i kazao da se ovakve utakmice igraju „na ivici žileta“, dok je Dušan kazao da je posle duela pitao Kokčua „da li je ukusna trava“.

Navijači turskog igrača su počeli da prete srpskom fudbaleru, koji dan kasnije već nije obraćao pažnju na ono šta se desilo na terenu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Dušan Tadić (@dusantadic)

„Vidimo se 30. aprila, ponosan sam na ovaj tim“, rekao je Tadić i označio brojne saigrače iz ekipe, aludirajući na meč finala Kupa u koje je Ajaks prošao.

Ovim povodom se oglasio i predsednik FIFA Đani Infantino koji je poručio da ovakvim stvarima i incidentima nema mesta u fudbalu.

Inače, Fejenord je na tabeli ispred Ajaksa i ima veće šanse da se na kraju domogne šampionske titule u Erediviziji. Ajaks finale Kupa igra 30. aprila protiv PSV Ajndhovena, nedelju dana posle ligaškog okršaja sa istim rivalom.

BONUS VIDEO: Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar