Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kapiten fudbalera Srbije Dušan Tadić kaže da se neće buniti da se svake kvalifikacije lome u poslednjem kolu, ako to bude značilo da se "orlovi" kvalifikuju za velika takmičenja.

Jedno takvo je praktično iza ugla, dogodine u Nemačkoj i Srbija posle 24 godine pokušava da se plasira na Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

Do odlaska na Evro je deli još bod koji mora da osvoji protiv Bugarske u nedelju od 15 časova na stadionu Dubočica u Leskovcu.

„Posebno smo uzbuđeni, došli smo do poslednje utakmice, u dobroj smo situaciji i želimo to da krunišemo dobrom igrom i odlaskom na Evropsko. Kao što ste rekli, dva Svetska, sad Evropsko, nadam se da će to postati normalno da Srbija ide na velika takmičenja. Svi koji smo u fudbalu želimo da to postane normalno i da ide svojim tokom“, rekao je Tadić na konferenciji pred meč.

On je već iskusan u situacijama kada se sve završava u poslednjim kolima utakmica, a sećamo se pobeda nad Gruzijom, Portugalom, a sada se čeka i Bugarska.

„Jeste, eto žao nam je što moramo da rešavamo sve u poslednjem kolu, ali mislim da bi svi pristali da se rešava u poslednjem kolu, a da se kvalifikujemo. Dešavalo se, nebitno je kad se lomi, nego da se plasiramo i sve ćemo uraditi da to ostvarimo“, rekao je Tadić.

Navodi da je ova utakmica najbitnija za ovu generaciju, jer je Srbija igrala Mundijale, ali se na Evropsko čeka četvrt veka, od vremena kad je današnji selektor Dragan Stojković Piksi, bio u Tadićevoj koži. Dušan se ne osvrće preterano na utisak selektora Bugarske Ilieva da je Srbija skup velikih zvezda i apsolutni favorit.

„Slažem se sa selektorom, mislim da je to (timska igra i zajedništvo prim. aut) najbitnije i najjača strana ove generacije i ekipe. Tako da, timska igra, zajedništvo, mislim da nas je to krasilo, zato smo otišli na dva Mundijala zaredom, nadamo se da ćemo i sad na Evropsko. To je bitno, a ne koliko si jak individualno i fokusirani smo samo na to“, jasan je Tadić.

Njemu i saigračima će prijati to što će igrati pred publikom van Beograda, mada je Srbija pod delimičnom suspenzijom zbog ispada navijača s meča protiv Crne Gore.

„Dugo nismo igrali van Beograda i mislim da smo poslednju možda igrali u Novom Sadu ili Jagodini i bila je dobra atmosfera u oba grada. Očekujemo sutra, ne toliko publike, ali biće i dece. Verujem da će to da motiviše igrače i da će im biti interesantno“, kaže Tadić, koji dodaje i da se fudbaleri međusobno bodre pred meč.

„Pa nema šta, kao što je selektor rekao, on nas motiviše svojim govorima, ali i mi sebe same gledamo da usredsredimo. Ta oštrina i fokus ne smeju da pobegnu, ne sme da se slavi pre vremena, hoćemo da idemo na pobedu i odemo na Evro u stilu, jer to je ova Srbija, ova generacija i naš selektor. Želimo pobedu, hoćemo to sa stilom“, zaključio je Tadić.

BONUS VIDEO: Mitrović postiže gol protiv Tavuna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar