Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk / POOL EDITORIAL USE ONLY

Treće kolo Premijer lige otvorili su Brajton i Mančester junajted i bio je to zaista neverovatan, lud meč, koji su "đavoli" rešili u svoju korist rezultatom 3:2 (1:1).

Mančester junajted je razočarao na otvaranju nove sezone, jer je na svom „Old Trafordu“ šokantno izgubio od Kristal Palasa 3:1, ali se iskupio u prvom narednom meču.

U kojem je glavni sudija pri rezultatu 2:2 svirao kraj, da bi na inicijativu fudbalera Mančestera, koji su ga opkolili, pre svih Megvajer, rešio da pogleda VAR i da dosudi penal u 90+10. minutu.

Bruno Fernandeš bio je neumoljiv i stavio je tačku na prelud meč – 3:2.

PROČITAJTE JOŠ

Usledilo je buđenje izabranika Ole Gunara Solskjera koji su slavili na teškom gostovanju na „Falmer“ stadionu 3:2 i to posle preokreta, uz dva poništena gola i dva penala.

Mejson Grinvud je u 33. minutu pogodio, ali je glavni sudija poništio gol zbog ofsajda u kojem se našao asistent Markus Rašford.

Domaćin je stigao do gola preko Nila Mupea i to s bele tačke. Prelep gol postigao je Francuz u 40. minutu, pošto je „bocnuo“ loptu, a De Hea je samo pogledom ispratio to remek delo.

Radost Brajtona nije dugo potrajala, s obzirom na to da je svega tri minuta kasnije Dank posle lopte koju je u peterac poslao Nemanja Matić, prosledio u svoju mrežu.

Prvobitno je gol pripisan Megvajeru, a Matiću je dodeljena asistencija, ali je naknadno utvrđeno da je Dank postigao autogol, pa je Srbinu obrisana asistencija.

Nastavak je doneo novi penal za Brajton, gledao se VAR i poništena je odluka iz 49. minuta, a novo uzbuđenje i još jedan poništen pogodak usledilo je 180 sekundi kasnije, kada se u strelce upisao Rašford.

Ponovo je reprezentativac Engleske uhvaćen u ofsajdu i gol je opravdano poništen. Ipak, u 55. minutu Brajtonu nije bilo spasa, kada je Rašford matirao Rajana na dodavanje Bruna Fernandeša, koji je skrivio penal u prvom poluvremenu, pa se na ovaj način iskupio.

Usledio je novi pogodak u mreži Junajteda, i to u 95. minutu, kada je Marš pogodio, jer Fernandeš nije odigrao odbranu kako dolikuje profesionalnom fudbaleru.

I onda totalna ludnica. Posle udarca glavom Megvajera, lopta je pogodila u ruku Mupea, ali je sudija odsvirao kraj meča.

Foto: EPA-EFE/John Sibley / POOL EDITORIAL

Usledili su žestoki protesti „crvenih đavola“, koji su svojom navalentnošću ubedili arbitra da nakon poslednjeg sudijskog zvižduka odšeta do VAR monitora i uveri se da je pogrešio što nije pokazao na belu tačku.

Meč je nastavljen, samo da bi Mančester izveo penal, koji je bez probleam realizovao Portugalac Bruno Fernandeš.

Nemanja Matić odigrao je svih 90 minuta i zaradio je žuti karton.

PREMIJER LIGA, 3. KOLO

Subota: 

Brajton – Mančester junajted 2:3 (1:1)

(Mupe 40, Marš 90+5 – Dank a.g. 43, Rašford 55, Fernandeš 90+10)

Kristal Palas – Everton 1:2 (1:2)

(Kujate 26 – Kalvert-Luin 10, Rišarlison 40)

VBA – Čelsi 3:3 (3:0)

(Robinson 4, 25, Bartli 27 – Maunt 55, Hadson-Odoi 70, Abraham 90+3)

Barnli – Sautempton 0:1 (0:1)

(Ings 5)

Nedelja:

Šefild – Lids 13

Totenhem – Njukasl 15

Mančester siti – Lester 17.30

Vest Hem – Vulverhempton 20

Ponedeljak:

Fulam – Aston Vila 18.45

Liverpul – Arsenal 21

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare