Foto; EPA-EFE/Martin Sylvest DENMARK OUT

Niko nije zaslužio prelaznu ocenu.

Delovalo je da je Partizan nakon revanša sa Sabahom stekao dovoljno samopouzdanja da preživi mnogo ozbiljniji test protiv kvalitetne ekipe Nordsjelanda, ali je sve to bila samo fatamorgana koja je prevarila mnoge da ovaj tim može da izbegne katastrofu.

Katastrofalan rad uprave koja godinama uništava klub na najbrutalniji način je iložen u Danskoj gde je Partizan primio pet golova od Nordsjelanda, a utisak je da je trebalo da primi 10.

PROČITAJTE JOŠ

Loše i prekasno sastavljena ekipa, dovođenje pojačanja na kilo od kojih bi u normalnim okolnostima tek nekolicina dospela do nivoa rezerve, nedostatak priprema sa sastavom koji je istrčao na meč, loša atmosfera oko kluba, sve je to moralo da rezultira ovakvim ishodom protiv prvog iole kvalitetnijeg i rastrčanijeg protivnika.

Sve što je moglo da se odigra loše, odigrao je Partizan protiv danskog tima, pa je Duljaj na kraju u suzama pričao o sramoti. Jeste ovo sramota i njega i igrača na terenu, ali je najveća sramota onih koji će se ponovo kriti i izbegavati da podnesu ostavke. Žrtve će biti trener, mladi Ilić i loši stranci koji su pukim slučajem stigli u Partizan.

Šta reći, a ne zaplakati.

Aleksandar Jovanović – Iamo je nekoliko odličnih intervencija golamn crno-belih i spasao tim još veće katasttrofe,a kod četiri od pet golova nije bio kriv. Ipak, taj peti gol kada je Ilić nespretno reagovao je morao da spreči,a dobio je i nepotrebno žuti karton. Iako je za razliku od osstalih nešto pokušavao, kada primiš pet golova sve pada u vodu – 5,5

Aranđel Stojković – Nagovestio je desni bek da bi Partizan u njemu mogao da dobije solidno rešenje, ali ga je sjajni Osman vratio na fabrička podešavanja. Od samog starta nije mogao ni pogledom da ga isprati, a 188-godišnjak koji je dobio priliku odlaskom Nouame, igrao se kao na igralištu sa decom. Nije imao nikakvu pomoć Severine kao i obično, ali ga to ne opravdava zbog činjenice da nije uspeo nijednom da zaustavi mlado krilo ekipe iz Danske – 5

Mihajlo Ilić – Mladi štoper crno-belih bi mogao da bude najveća žrtva crno-belog raspada. Neospormno talentovan, ostavljen je na milost i nemilost rivalu. Niti je Partozan imao alternativu u liku iskusnijeg igrača za ovakav meč, niti su mu ostali na terenu pomagali. Svi su loptu gurali njemu da on započinje akcije, nikakvu pomoć nije imao ispred sebe,a uprkos trudu nije uspevao ništa protiv rastrčanog rivala. ednom zapretio pred golom Nordsjelanda, aonda nesrećno postigao autogol. Sada je najvažnije da se od ovoga oporavi i ne padne psihički – 5.

Svetozar Marković – Najamnje loš defanzivac od svih na terenu, ali malo to vredi Parzizanu,. Nije uspevao da pokrpi sve rupe koje su nastajale, a kao što je Ilić pokušao da spasava Stojkovića, tako je i on Antića pokušavao da vadi. Imao i sjajnu šansu na 2:0 i možda bi se sve okrenulo da je dao gol – 5.

Foto: EPA-EFE/Martin Sylvest DENMARK OUT

Nikola Antić – Teško je procenii koji bek Partizana je bio lošiji u Danskoj. Antić je od samog starta grešio u dodavanjima, ispadao u odbrani, kasnio u preuzimanima i u krajnjoj liniji slabom intervencijom asistirao kod evrogola od kojeg je krenuo potop. Potop je na glup način napravio penal kada mu je ruka visila gde ne treba, pa je tako kompletirao užasno izdanje odbrane – 5.

Aleksandar Šćekić – Dobio je priliku zbog crvenog kartona Kristijana Belića iz prošlog meča i delovao kao Alisa u zemlji čuda. Prespor za rivala, stalno je bio na ničijoj zemlji. Nije uspeovao da dobije duele niti zastavi nalete, pa je i onako očajna odbrana bila pod još većim pritiskom. U periodu kad aje delovalo da bi Partizan i mgao da se vrati, poput Antića napravio glup penal posle čega je usledio potop čitave ekipe – 5.

Frenk Kanute – U odnosu na ostatak ekipe i nije izgledao toliko kriminalno. Uspevao u nekoliko navrata da povuče akciju, otvori kontru i nešto odigra ka napred, pa i da u defanzivi bude koliko toliko prisutan, ali kada se ekipa ovoliko raspadne, teško da je i on znao šta da uradi u takvom haosu – 5,5.

Bibras Natho – Nešto je pokušavao Izraelac po običaju, ali je napad bio potpuno odsečen. Borio se, trudio, ali nije imao s kim da igra pa su i ti pokušaji ostali vapaji u tami. Na startu drugog dela majstorskom loptom pronašao Saldanj, ali je Brazilac upropastio priliku. Ipak, morao je bolje u defanzivi i da više pomogne ekipi koja je bila kao na streljani – 5,5.

Ksander Severina – Delovao je kao pojačanje na prvo gledanje, ali kako vreme odmiče više deluje kao novi Menig. Povremeni bljesak, ali uglavnom veliko ništa kao u ovom meču u Danskoj. Niti je pomagao odbrani niti je uspevao da napravi razliku u napadu. A najveći problem što je delovalo kao d anije igrao. Nije sve bilo samo do njega, jer su ga malo tražili, ali se ni on nije pretrgao da se ponudi i ppokuša nešto da uradi – 5.

Foto: EPA-EFE/Martin Sylvest DENMARK OUT

Kvinsi Menig – Menig, ko Menig. Ako ne pogodi nešto sa distance kad amu lopta dobro sedne, obično potpuno beskoristan na ovom nivou. On je za razliku od Severine nešto pokušavao, trud ou ofanzivi nije sporan, ali mu nije padalo na pamet da pomogne Antiću koji je bio potpuno pogubljen. Za promenu nije davio loptu i pokušavao je da igra fudbal – 5,5.

Mateuš Saldanja – Jedini igrač koji je plaćen ovog leta da dođe u Partizan i napravi razliku, ali se još jednom pokazalo zašto ne može da zameni Rikarda. Saldanje jednostavno nije strelac. Radi mnogo korisnih stvari, dobro se kreće, otvara prostor, ali džabe kada je sve opasnije situacije upropastio. Kod prve šanse tražio jaču nogu i sve prokockao, pa potom i prijemom upropastio pas Natha. Pokušavao je nešto kasnije,a li osim truda ništa nije uspevao da uradi – 5.

Ardo Kalulu (od 59. minuta) – Za malo više od pola sata pokazao je isto koliko i na prethodnim utakmicama. Ništa. Možda i najveće razočaranje ovog leta u Humskoj – 5.

Samed Baždar (od 59. minuta) – Uveden da pojača ofanzivu, nije uradio ništa. Uprkos talentu koji poseduje, pokazuje i nedovoljno dobar odnos prema igri. Ono malo što je KAnute držao, nestalo je ulaskom Baždara – 5.

Nemanja Nikolić (od 78.) – Ušao kada se sve rapsalo, pitanje da li je i dodirnuo loptu – 5.

Nemanja Trifunović (Od 86. minuta) – Njegovo uvođenje se može smatrati alibijem, golobradi momak je ušao kad je sve bilo gotovo.

BONUS VIDEO: Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar