Foto: Screenshot Twitter

Novi kontroverzni detalj.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Dan nakon finala Svetskog prvenstva u Kataru u kom je reprezentacija Argentine izašla kao pobednik nakon penala (3:3), reakcije ne prestaju.

Pročitajte još

Ranije u ponedeljak pojavio se snimak prema kom je gol Lionela Mesija za 3:2 u 108. minutu trebalo da bude poništen. Naime, trenutak pre nego što je Mesi skrenuo loptu u gol, dva rezervna igrača Argentine su pokraj aut-linije utrčala u teren. Da se strogo pridržavao pravila, poljski sudija Šimon Marčinjak mogao je poništiti gol.

Kasnije tokom dana pojavila se slika na kojoj se vidi da je moglo da ne dođe do trećeg gola Kilijana Mbapea. Najbolji strijelac Mundijala je u 118. minutu iz penala zabio za 3:3, ali u toj akciji njegov saigrač je igrao rukom. To se nije najbolje vidjelo u televizijskom prenosu, ali jeste na slici

Na njoj se vidi kako Upamecano na centaršut Čuamenija iz kornera igra rukom, nakon čega se lopta odbija u noge Mbapeu. On se namestio na udarac i opalio, Montiel ga je rukom blokirao i Marčinjak je dosudio penal za Francusku.

Na finalu bila su dosuđena tri penala. Dva za Francusku koje je u pogotke pretvorio Mbape i još jedan za Argentinu kog je realizovao Mesi.

Ipak, „gaučosi“ su na krjau podigli „boginju“ nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u kojima je konačan rezultat bio 4:2

BONUS VIDEO Izjava Lea Mesija posle velikog finala