Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Svetozar Mijailović izabran je za novog-starog predsednika FK Crvena zvezda.

Dva dana unazad trajali su izbori na kojima je Mijailović bio jedini kandidat.

PROČITAJTE JOŠ:

Članovi kluba su imali opciju da zaokruže opcije „za“ ili „protiv“ i većina ih je birala da Mijailović provede još jedan mandat na čelu kluba.

Zvezda je objavila da su 844 birača glasala na stadionu „Rajko Mitić“ ili elektronskim putem, a da je Mijailovića podržao 741 član.

Njih 95 je bilo protiv izbora Mijailovića, a osam je bilo nevažećih glasova. Mijailovićev mandat će trajati četiri godine, a predsednik Skupštine nakon izbora ima obavezu da u roku od 15 dana sazove sednicu Skupštine.

Mijailović je bio na mestu predsednika kluba kada je Crvena zvezda postala šampion Evrope 1991. godine, ali i dva mandata unazad, počev od 2014.

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda je u tom periodu uzela šest šampionskih titula i od 2017. redovno igra grupnu fazu evropskih takmičenja. Dva puta je uspevala da se kvalifikuje za Ligu šampiona.

Dobila je grejače terena, uložen je novac u Omladinsku školu i pomoćnu infrastrukturu za seniorski tim. Kada je reč o ličnoj biografiji, predsednik crveno-belih rođen je u Lopašu kod Užičke Požege osmog januara 1947. godine.

Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka i stekao zvanje inženjera organizacije rada, a nakon toga je dugo godina radio u sportu, gde je bio i jedan od osnivača Udruženja državnih reprezentativaca Srbije. Bio je između ostalog i ministar za sport u Vladi Srbije, predsednik Skupštine FKCZ, potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda, a iza sebe ima još nekoliko funkcija i brojna priznanja.

BONUS VIDEO: Sve što niste znali o najskupljem srpskom igraču – šta bi bio Vlahović da nije fudbaler

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar