Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Arsen Venger, nekadašnji menadžer Arsenala u više navrata je rekao da bi moglo da dođe do formiranja takmičenja kakvo je Superliga Evrope.

Njegove reči sada posebno dobijaju na težini, jer su izgovorene još 2009. godine kada je svet i dalje osećao posledice velike ekonomske krize.

PROČITAJTE JOŠ:

Venger je tada „proročki“ rekao da nekim klubovima više neće biti dovoljna ni Liga šampiona, mada je Arsenal, na čijem je čelu bio, dobacivao uglavnom do nokaut faze takmičenja, ali osim 2006. nije bio blizu titule.

„Možda ćete za deset godina imati Evropsku ligu… Novac koji će dolaziti iz Lige šampiona nekim klubovima neće biti dovoljan“, rekao je tada Venger, da bi devet godina kasnije „zaoštrio“ svoju izjavu.

„To je neizbežno. Deljenje novca između velikih i malih klubova postaće problem“, rekao je čuveni Francuz. Podsetimo, Venger je od 1996. sedeo na klupi „tobdžija“ i ostao je na njoj sve do 2018. godine.

Tri godine posle njegovog odlaska, u nedelju je objavljeno da se formira Superliga Evrope, a Arsenal je jedan od šest engleskih klubova osnivača. Uz šest klubova iz Engleske, ligu pokreću još tri italijanska i tri španska kluba, a plan je da ima ukupno 20 ekipa u takmičenju svake sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar