Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Nakon uzbudljivog završetka osmine finala Lige šammpiona koja je okončana penal serijom i pobedom Atletiko Madrida nad Interom svi sa nestrpljenjem očekuju žreb za četvrtfinale jer se u njemu nalaze evropski velikani.

Sada je angažovan i superkompjuter koji je uzevši u obzir sve faktore izneo očekivanja o konnqačnom raspletu i pobedniku takmičenja.

Prvi favorit je Mančester siti.

Nakon što je završen prvi deo Lige šampiona i pre nego što je počela nokaut faza takmičenja, superkompjuter je simulirao ishod takmičenja i potom predvideo da će pobednik biti Arsenal.

PROČITAJTE i OVO

Na osnovu podataka prikupljenih iz grupne faze, londonski klub je dobio 22 odsto šanse da prođe do kraja, a iza Arsenala u toj prognozi je sa 20 odsto bio aktuelni šampion Mančester siti. Sada je situacija drugačija.

Mančester siti je u dva meča osmine finala pobedio Kopenhagen i tim Pepa Gvardiole sa ukupnih 6:2 i sada je najveći favorit za titulu.

Superkompjuter koji koristi „Opta“, najpoznatija svetska sportska statistička kompanija, daje Sitiju 32,3 odsto šanse da odbrani prošlogodišnju titulu. U međuvremenu, Arsenal je pao na treće mesto, a Real Madrid je sa četvrtog u prošloj prognozi skočio na drugo mesto u ovoj.

BONUS VIDEO Slavlje Kruševljana u svlačionici nakon pobede nad Partizanom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar