Foto: EPA/STR

Legendarni argentinski defanzivac Oskar Ruđeri tvrdi da je utakmica između njegove reprezentacije i selekcije Hrvatske 1994. godine bila nameštena.

U sklopu priprema za Mundijal te godine, Argentina je posetila Zagreb, gde je odigrala prijateljsku utakmicu sa hrvatskim timom.

PROČITAJTE JOŠ

Meč na Maksimiru je završen rezultatom 0:0, a Ruđeri svedoči da je ishod bio poznat i pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Argentina je prethodno bila na američkoj turneji, a ključnu ulogu u „dogovoru“ imali su tadašnji saigrači iz Sevilje, Dijego Maradona i Davor Šuker.

„Sećam se jako dobro da je Hrvatska tada imala strašnu ekipu. Igrali su Boban, Šuker, pa onaj plavušan iz Reala Prosinečki…“, prisetio se Ruđeri u emisiji „90 Minutes of Soccer“ sa Dijegom Forlanom.

On je naveo da je bilo evidentno da hrvatska ekipa, koja nije imala pravo nastupa u zvaničnim utakmicama, želi da se nadmeće.

„Mi smo jedva stajali na nogama od putovanja. Dijego je jako dobro poznavao Šukera i usledili su dogovori na svim stranama terena. Sve dok nije pao konačan dogovor da nećemo napadati jedni druge“, otkrio je Ruđeri.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar