Ovidiu Hategan, FK Crvena zvezda, FK Šerif
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ovidiu Hategan, rumunski sudija, delio je pravdu na meču Crvene zvezde i Šerifa (1:1). Meč su obeležile dve njegove greške, a njegovu karijeru jedan veliki skandal.

Prilikom izvođenja slobodnog udarca u 33. minutu kada je Frank Kastanjeda postigao gol došlo je do velikog propusta arbitra.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan igrač Šerifa stajao je na mestu na kom nije smeo da bude i tako zaklonio pogled Milanu Borjanu. Po propisima koji su uvedeni pre dve godine protivnik mora da bude najmanje metar udaljen od živog zida.

„Prekršaj je postojao i opravdano je pokazan žuti karton, fudbalski nepotrebno je napravljen prekršaj. Izvođenje je bitno. Prekršena je procedura. Pravilo govori da prilikom formiranja odbrambenog zida protivnička strana mora da bude na minimalnoj udaljenosti od bar jednog metra. To je pre dve sezone uvedeno, jer je veliki broj igrača ulazio u zid, pa je dolazilo do koškanja, konflikta. U ovoj situaciji je trebalo da se dosudi indirektan udarac i nažalost taj gol nije regularno postignut“, rekao je Dejan Santrač, sudijski ekspert.

Druga greška desila se pri kraju meča kada je sudio igranje rukom El Fardu Bena, iako je snimak pokazao da je lopta napadača Zvezde pogodila u lice.

Ovaj arbitar je upamćen kao glavni sudija na meču Pari Sen Žermena i Bašakšehira, kada je susret prekinut nakon rasističkog skandala.

Na kraju je krivica pala na četvrtog arbitra susreta Sebastijana Kolteskua, a igrači turskog tima su čuli kako je pokazao prema Demba Bi i rekao „ovaj crni“.

Murinjo je nakon ovog stao u zaštitu Hategana za kog je rekao da je  dobar čovek i dobar sudija i da nije dobro da bude uključen u takav incident.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar