Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Radnik iz Surdulice oštećen.

I poslednji vikend pred Svetsko prvenstvo u fudbalu doneo je kontroverzne odluke sudija u Superligi Srbije zbog kojih se podigla velika prašina.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda je pobedila Radnik u Surdulici golom iz slobodnog udarca nakon dosuđenogprekršaja nad Nemanjom Milunovićem zbog koje se podigla bura. Sudijski ekspert Zdravko Jokić je to prokomentarisao za „Arenu sport“.

„Sudija nepotrebno ide levo umesto da bude iza igrača sa brojem 11. Kada je bio iza, video bi da nije bilo kontakta i prekršaja u ovoj situaciji. Morao je da pusti igru, leva noga plavog igrača je bila statična, igrač Zvezde je u pokretu, pao je, ne vidi se, moguće da je zakačio u zamahu, ali igrač nije pokušao da ga napadne plavi igrač, njegova noga je statična i nije moglo da dođe do kontakta. Da je sudija bio u položaju desno, on je bespotrebno otišao levo i nije mogao to ni da vidi“ rekao je Jokić

On je objasnio i zašto VAR nije reagovao u ovoj situaciji.

„Ne, ovo je situacija takva, dobro je pitanje, ovo nije akcija u kontinuitetu, kao da je pogrešno dosuđen aut, korner… Posle dosuđenog faula, golman je mogao da odbrani. VAR interveniše kada tim koji je napravio prekršaj, a tim koji je to uradio, postigne gol. Niko nije znao da će pasti gol, kada sudija dosudi ovakav prekršaj, a padne gol, aut, pa padne gol. Ocena sudije se tada umanjuje za 0,2. Ako je sudija sudio vrlo dobro, njegova ocena će biti umanjena za tih 0,2, pa bi umesto 8,5 imao 8,3, što nije negativna ocena“.

BONUS VIDEO  Mitar bi bio kriminalac da nije fudbaler, smirila ga vatrena brineta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar