Podeli
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Neven Subotić, bivši reprezentativac Srbije i aktuelni štoper Union Berlina, je za televiziju "ARD" otkrio da igrači i klubovi ne razmišljaju mnogo o posledicama i prilikom oporavka igrača gledaju samo najbrži način da se fudbaler vrati na teren.

“U klubu žele što pre da se igrač oporavi, a niko ne razmišlja o zdravlju nas koji smo na terenu. Lekovi su postala praksa. U prethodnih 14 godina koliko sam profesionalac, gledao sam moje saigrače koji jedu i gutaju ibuprofene kao da su bombone. To je sve normalno u današnjem fudbalu, a niko ne zna koje su posledice korišćenja tih lekova”, kazao je Subotić.

PROČITAJTE JOŠ

O negativnom efektu govorio je i biohemičar Hans Gejer, koji je istakao da bi neke od supstanci morale da budu zabranjene od strane Svetsne antidoping agencije.

“Lekovi protiv bolova predstavljaju opasnost za zdravlje. Moje mišljenje je da se to kosi sa sportskom etikom ako ne možete igrati bez tih lekova”, rekao je Gejer.

Drugačije gledište imao je Jonas Humels, brat Matsa Humelsa, koji trenutno igra u redovima trećeligaša Unterhašinga.

“Recite mi devet puta da uzimam previše lekova i da moram da prestanem i ja vas svih devet puta neću poslušati”, poručio je Humels.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar