Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Završnica sezone sa sobom doosi i neizbežna razmišljanja o predstojećoj. Uveliko se kroje liste želja i prave projekcije ekipa za narednu sezonu, a imajući u vidu odlične rezultate u prethodnom periodu za Partizan će najveća pojačanja biti sve ponude koje crno-beli uspeju da odbiju predstojećeg leta.

Fenomenalnim igrama Strahinja Pavlović postao je stub odbrane Partizana i magnet za najbolje klubove Evrope, pa je samo potpuno neupućene u fudbalska zbivanja zimus iznenadila vest da je Monako kupio stamenog štopera za 10 miliona evra uz potencijalnih još tri kroz klauzule u ugovoru.

PROČITAJTE JOŠ

Prodaja defanzivca rođenog 2001. godine samo je još jedan u nizu uspešno realizovanih transfera kluba iz Humske u prethodnom periodu, a pravo bi iznenađenje bilo da neki od „kapitalaca“ ne napuni kasu crno-belih i u predstojećem prelaznom roku.

Razlog za optimizam sportskog sektora su vrlo dobre igre Partizana u nastavku sezone, a po ustaljenom običaju najtraženija roba su talenti stasali u SC „Teleoptik“ i stranci.

Stopama Leonarda, Tavambe, i drugih prethodnika, ovog leta mogao bi da krene Umar Sadik. Sjajni napadač igrama je dospeo na radar i klubova iz najkvalitetnijih liga Starog kontinenta pa se procenjuje da bi lako mogao da bude među prvima koji će napustiti Humsku.

Odluka crno-belih da otkupe Sadikov ugovor od Rome za 1,7 miliona ispostavila se kao odlična pa će Partizan ovog leta imati priliku da višestruko profitira njegovom prodajom.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Iako se Sadik ispostavio kao veoma važan igrač za ekipu Sava Miloševića, a njegov učinak krucijalan u mnogim značajnim susretima, nestašni karakter uz značajnu zaradu, razlog su zbog kojg će Partizan teško reći ne na višemilionske ponude kojih će gotovo izvesno biti ovog leta.

Pre samo nedelju dana Milošević je javno kritikovao ponašanje Nigerijca, ali mu je potom pružio priliku da popravi utisak u derbiju u kojem je upravo Sadik asistencijom za Natha izrastao u čoveka odluke. Nakon odlične partije u duelu sa Crvenom zvezdom u stranim medijima pojavila se informacija da čak i Mančester junajted prati igre visokog napadača.

„Zlatna koka“ crno-belih mogao bi da bude i Filip Stevanović o čijem se transferu pričalo od debija za prvi tim kluba iz Humske.

Suppertalentovani fudbaler rođen 2002. godine još zimus je dovođen u vezu sa Nicom, a prema pojedinim izvorima Partizan je tada negativno odgovorio na ponudu od 15 miliona evra iz Francuske.

U međuvremenu, finansijska kriza usled koronavirusa uzdrmala je fudbalsku pijacu, ali je Stevanović ostao imun na nju. Cena krilnog napadača ostala je praktično ista i po završetku prinudne pauze, što potvrđuje njegov kvalitet i nagoveštava da će zainteresovani klubovi morati da budu spremni da se odreknu više od 15 miliona evra.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Eventualna prodaja Filipa Stevanovića uticala bi da u prvi plan izbiju drugi biseri crno-belih zbog pravila da će svaki superligaš u narednoj sezoni morati da počne sa dvojicom igrača mlađih od 21 godine.

„Rupu“ bi popunili Lazar Pavlović i Nikola Štulić koji u aktuelnoj sezoni već kuju seniorsko iskustvo pa je izvesno da bi prodajom dvojice trenutno najtraženijih fudbalera Partizan zatvorio dobar deo finansijske konstrukcije za narednu godinu i obezbedio budžet za plate i pojačanja u predstojećoj sezoni.

Pažnju stranih klubova privukao je i Sejduba Suma za kojeg postoji interesovanje iz Turske, ali je on u klubu okarakterisan kao važan šraf za buduće izazove te će se njegova prodaja razmatrati tek u slučaju krajnje nužde.

Naravno, osim pomenutih fudbalera crno-beli dres bi tokom leta mogli da razduže i pojedini igrači čije se uloge ne smatraju krucijalniim u aktuelnom sastavu, ali isključivo pod uslovom da stignu ponude koje je nemoguće odbiti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare