Serija A
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Predsednik Intera Stiven Žang je naveo da je njegova obaveza da uputi apel čelnicima Serije A u vezi sa promenama termina odigravanja utakmica u okolnostima širenja koronavirusa u Italiji.

 

On je naveo da će nastaviti da insistira na tome da „bezbednost treba da bude na prvom mestu“, kao i da funkcioneri lige ne bi trebalo da se igraju sa kalendarom takmičenja.

Žang se obratio javnosti povodom navoda da će Kancelarija federalnog tužioca pokrenuti istragu posle njegovih izjava upućenih prema prvom čoveku lige Paolu Dal Pinu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam hteo da se moj glas čuje. Veoma je važno da se na prvo mesto stave zdravlje i bezbednost. Ne možete da se igrate sa tim, ne možete da žonglirate kalendarom takmičenja i da rizikujete živote navijača“, istakao je Žang.

On je naveo da situacija sa koronavirusom u Italiji nije za šalu.

„Nije prihvatljivo da se dozvoli čak i najmanji rizik. Ja imam misiju i odgovornost da kažem ljudima istinu i da učinim sve da prava poruka bude upućena“ rekao je Žang.

Kako je istakao, čelnici takmičenja ne smeju da zakazuju utakmice po svom nahođenju i da čine fudbal važnijim od bezbednosti zdravlja.

„Ponekad morate da se suprotstavite željama mase. Javna bezbednost uvek mora da bude na prvom mestu. Utakmice ili regularnost takmičenja ne smeju da budu ispred toga. Nastaviću da ponavljam to“, rekao je Žang.

On se prethodno oglasio povodom odluke Dal Pina da ranije odloženu utakmicu između Juventusa i Intera zakaže za 9. mart.