Džerard
Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Trener Rendžersa Stiven Džerard rekao je da želi da ostane u tom fudbalskom klubu, ali da će odluku o tome doneti uprava.

Džerard je pre dve godine preuzeo Rendžers i još čeka na prvi trofej sa glazgovskim klubom. Sa ekipom je stigao do osmine finala Lige Evropa, a u prvoj utakmici Rendžers je izgubio od Bajera iz Leverkuzena sa 1:3, kada je prekinuta sezona zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Rendžers je u decembru izgubio u finalu Liga kupa od Seltika 0:1, a za velikim rivalom zaostaje 13 bodova u prvenstvu, uz utakmicu više.

Upitan da li bi želeo da obeleži i trogodišnjicu na klupi Rendžersa, Džerard je za tokSport rekao da je to pitanje za upravu kluba.

„Nastaviću naporno da radim kako bih napredovao, da nastavim da poboljšavam igrače koje imamo, da nastavimo da jačamo tim. Približili smo se određenom uspehu, iz perspektive Evrope, kada razmislite gde smo bili kada sam preuzeo posao i nismo igrali evropsko takmičenje. Finale Liga kupa, igrali smo izuzetno dobro, ali Seltik je dobra ekipa koja je dugo godina bila uspešna. To je klub sa finansijama, teško ih je uhvatiti, ali definitivno smo smanjili jaz“, rekao je Džerard, preneo je Skaj.

Rendžers je pre devet godina poslednji put osvojio šampionsku titulu i Džerard će biti pod pritiskom da u trećoj sezoni na klupi to promeni. Posao u Rendžersu je njegov prvi trenerski posao, nakon što je proveo 17 godina u Liverpulu, a karijeru završio u Los Anđeles Galaksiju 2016. godine.

„Ovo je fantastičan klub, čast je biti njegov trener. Žudim za uspehom koliko i navijači i učiniću sve da poguram ekipu u pravom smeru. Moja veza sa Rendžersom je jaka i raste, naravno da ima mesto u mom srcu. Liverpul će zauvek biti moj klub, mislim da to niko ne može da mi ospori, tamo sam proveo mnogo godina i imao dobru karijeru. Ovo počinje, tu smo dve godine i gladan sam da to nastavim“, rekao je Džerard.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram