Foto youtube

Malo koji tinejdžer je imao vrtoglavo brz razvojni put u velikanu kao Strefan Bajčetić, budući reprezentativac Španije ili Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Golobradi momak rođen 22. oktobra 2004. i visok 185cm važi za velikog talenta i polivalentnog igrača Liverpula, koji je sa štoperskog mesta prešao na zadnjeg veznog i potvrdio da ima odličnu kontrolu lopte, šut, pregled igre i sve aspekte koji se traže u modernom fudbalu.

Posebno je upečatljiva činjenica da je za manje od godinu dana prevalio put od selekcije do 16 godina do praga svlačionice prvog tima, koji vodi čuveni Jirgen Klop. Naime, Stefan je prošle nedelje potpisao svoj prvi profesionačni ugovor sa Liverpulom, a prošle zime je došao iz Selte Vigo u Španiji.

„Nakon što se prvobitno pridružio grupi U16, debitovao je za U18 kao 16-godišnjak prošle sezone. U svom boravku u klubu, veći deo vremena proveo je kao centralni bek za U18 tim, gde su se istakli kvaliteti dodavanja i sposobnost da iznese loptu. Bajčetić je takođe napredovao do U23 tima i pokazao svestranost kao vezni igrač. Njegov debi u omladinskoj Ligi šampiona protekao je uz odličnu igru u veznom redu, ove nedelje je ispunio zadatak dobrim golom u pobedi nad Portom od 4:0“, saopštio je Liverpul i potvrdio da je Stefan zakucao na vrata Jirgena Klopa.

Već je Bajčetić trenirao sa seniorskim timom, pa je moguće da će brzo napredovati do glavne svlačionice jer već sada pokazuje zrelost i spremnost da parira starijima. Liverpul je naveo i da je Bajčetić Španac, pošto je rođen u Vigu, ali momak ima i srpsko državljanstvo, pa će to biti naredna dilema, za koju će zemlju igrati.

Za sada, i na društvenim mrežama, pomalo simbolično, Stefanu prvo mesto zauzima španska, drugo srpska zastava, već je igrao za mlađe selekcije Furije i bliži je tome da ostane španski reprezentativac. Ipak, bilo je slučajeva iz prošlosti u kojima se ta situacija promenila. Mile Svilar je umesto Belgije ipak odabrao Srbiju, a moguće je da će tim putem krenuti i 19-godišnji Lazar Samardžić, koji ima pravo nastupa za Nemačku.

Srbija je već iz Nemačke prigrlila Savu Arangela Čestića i braću Nikolu i Nemanju Motiku, koji su članovi mlađih selekcija, pa su sada Fudbalski savez Srbije i Dragan Stojković Piksi na potezu kada je u pitanju Bajčetić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SBM (@stefan.bajcetic)

Stefan je sin Srđana Bajčetića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde koji je dugo u Španiji i sada vodi Seltu C, a prošle zime ga je Liverpul preoteo Mančester junajtedu na filmski način i za sumu od 250.000 evra, a poseban je kuriozitet što je papirologija morala da se završi pre 1. januara 2021. godine zbog istupanja Velike Britanije iz Evropske unije. Prema novim transfer pravilima koja su uspostavljena posle „Bregzita“, engleski klubovi ne mogu da dovode strane igrače pre nego što postanu punoletni, a Liverpul je ovu bitku dobio.

Sada je i na Srbiji da pokuša da dobije bitku sa Španijom, iako to ne deluje nimalo zahvalan zadatak. Ipak, nekoliko sličnih malih pobeda kada su u pitanju biseri rasuti, uz ime Piksija i dolazak dobrih generacija igrača, mogu biti „karta“ FSS-a. Uz to, ne treba zaboraviti ni da će mnogo toga zavisiti i od konkurencije i situacije u Španiji jer ima još dosta vremena do seniorskog reprezentativnog početka.

BONUS VIDEO Incident na fudbalskoj utakmici u Grčkoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar