Foto: FK Crvena zvezda

Dejan Stanković nije pogrešio kada je pružio šansu Marku Lazetiću i Petru Staniću, koji su mu uzvratili igrom dostojnom večitog derbija.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogima bi verovatno potez iz poluvremena derbija Partizan – Crvena zvezda delovao kao hazarderski ili alibi za eventualni poraz, ali Stanković je opravdao odluku da već u 46. minutu u igru ubaci golobradog Marka Lazetića umesto iskusnog Nenada Krstičića.

Zvezdin tinejdžer rođen 2004. godine, koji kao 17-godišnjak već igra za U19 reprezentaciju Srbije, potvrdio je da brzo sazreva i Stanković nije propustio da to nagradi.

Lazetić fizički već može dostojno da se nosi sa seniorima i daleko iskusnijim štoperima u „vatri“ derbija, uz visinu od 192cm pokazao je zavidnu motoriku u tandemu sa Dionijem, a nešto kasnije, u 77. minutu, priliku je dobio i Petar Stanić umesto Sekua Sanoga, i to pre gola Kataija za 1:1.

Momak koji je do juče igrao u Železničaru iz Pančeva i nekoliko puta je biran za igrača kola u Prvoj ligi Srbije, „vatreno krštenje“ obeležio je piruetom koju već sada mnogi porede sa čuvenim potezom Zinedina Zidana.

U 88. minutu je dvojicu igrača crno-belih izbacio iz igre na 20 metara od gola, a malo više prostora za otvaranje saigrača sprečilo je ozbiljniju gol šansu.

„Stavili smo sebe u problem, početkom drugog poluvremena izvršio sam izmene da pomognem timu, da li će biti 1:0 ili 2:0, ne menja mi mnogo, ali kako su tekle stvari, ja sam prezadovoljan decom koja su ušla i koja su počela, preponosan sam na tu decu. Mnogo mi je drago, verovatno to niko nije ni očekivao, to mi govore saradnici, da su pali u nesvest. Ali to su Zvezdina deca, oni znaju, ne plaše se, ovo je za njih dan koji će pamtiti. Treba karaktera za ovakvu utakmicu“, rekao je Stanković posle utakmice.

Najviše može da ga raduje zrelost i beskompromisnost igrača već u prvoj šansi da zaigraju na ozbiljnoj sceni, o čemu je Stanić govorio.

„Neopisiv osećaj, pogotovo zbog toga što sam prošli derbi posmatrao kao gledalac, a sada sam bio na terenu. Neverovatno sam se osećao kad smo postigli gol. Svašta mi je prolazilo kroz glavu pre nego što sam ušao i sjajno je biti deo ovakvog susreta. Ovo je najveća srpska utakmica sa dugom tradicijom. Bio je kao i svaki put tvrd meč, sa dosta duela i udaraca. Uspeli smo da na kraju dođemo do boda koji je itekako značajan. Meni je nastup u derbiju bila velika želja, srećan sam što se ispunila i zahvalio bih se treneru Stankoviću na poverenju. Sva ta euforija i radost kada smo zatresli mrežu, stvarno se to ne može opisati rečima“, rekao je Stanić.

Uz njih, i Strahinja Eraković pokazao je da na njega Stanković može ozbiljno da računa, fizički je napredovao i izneo je veliki teret na alternativnoj bekovskoj poziciji, pa je pomalo iznenađujuće delovala izmena kada je u igru ušao Gajić umesto njega.

Stanković je time želeo da više dobije u ofanzivi po boku, s obzirom na to da se Eraković više brinuo o odbrambenim zadacima, ali je uz njegovu partiju u Lazetiću i Staniću dobio dve obećavajuće opcije za bonus pravilo o mlađim igračima u nastavku sezone.

Jedini Zvezdin „minus“ su prostor za Veljka Nikolića i Njegoša Petrovića, što je više posledica propuštene prilike za pravovremeni transfer.

BONUS VIDEO – Minut ćutanja za Dudu Ivkovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar