Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Sampdorija je u izuzetnoj teškoj situaciji nakon poraza od Atalante rezultatom 2:0.

Tim Dejana Stankovića nalazi se na 19. poziciji u Seriji A, ali srpski trener nije nezadovoljan borbom svojih izabranika u meču sa Atalantom.

„Žao mi je momaka. Hajde da arhiviramo ovu utakmicu i okrenemo se sledećoj. Možemo da spavamo mirno jer znamo da smo dali sve od sebe. Rekao sam momcima da podignu glavu, srećan sam što svakog dana radim sa njima. Srećan sam i zbog mlađih igrača koji ušli u igru, ne mogu da zamislim njihovu sreću što su imali priliku da osete Seriju A. Nosimo to sa sobom kući, ali moramo da popravimo mnogo toga“, istakao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebno je zadovoljan igrom svog tima pre gola Atalante, ali ne zamera mnogo svojim momcima.

„Pre primljenog gola stvorili smo nekoliko šansi. Igrali smo protiv tima koji je u formi, uz Napoli u najboljoj formi u poslednje vreme. Bili smo hrabri i prihvatio bih da smo primili gol iz kontranapada, ali ne uz postavljenu odbranu. To je jedino što mogu da zamerim svojim momcima, inače smo odigrali vrlo dobro protiv vrlo snažnog protivnika. Momci su dali 120 odsto, ali to u ovom trenutku nije dovoljno“.

Sve više se postavlja pitanje da li će Stanković ostati trener još dugo, te li će Sampdorija ostati u eliti.

„Opstanak? Ne sumnjam da će momci dati sve od sebe. Trenutno je ovako, u teškoj smo situaciji, ali verujemo u opstanak. Ne želim da odustanem, bilo bi prelako to učiniti i neću da se krijem“.

Sampdorija traži pojačanja na tržištu, ali trenutno nema novih imena u timu.

„Ovo je Sampdorija trenutno, pokušavam da izvučem maksimum iz ovih igrača. Momci su pokazali neke dobre stvari, ali nije bilo dovoljno“, ponovio je Stanković.

Sampdorija u sledećem kolu igra protiv Monce.

BONUS VIDEO Borusija šokirala Bajern, svi golovi iz velikog nemačkog derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar