Dejan Stanković; Foto: Starsport

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, istakao je da veruje u svoju ekipu pred duel sa Bragom u 1. kolu Lige Evrope.

Kometarišući formu crveno-belih, Stanković je istakao da je zadovoljan načinom na koji su njegovi izabranici reagovali nakon poraza od Šerifa iz Tiraspolja:

PROČITAJTE JOŠ...

„Mi smo zadovoljni kako smo reagovali posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Ne bih se složio da su ključne, ima dosta manje pritiska sad kad igramo grupnu fazu. Veliki deo je skinut plasmanom, i nije toliko strašno. Jesu lepe utakmice, i Braga i Partizan, ali ne vidim da su ključne, ima posle toga sigurno još jednog 40 utakmica u svim takmičenjima. Da ti da neki vetar u leđa i pozitivno utiče na tabelu i mentalno, da, ali neće one biti ključne za dalji razvoj takmičenja.“

Pred duel sa Bragom Stanković kao glavnu prednost svog tima ističe uigranost, ali i pune tribine stadiona „Rajko Mitić“:

„Sigurno da je prednost domaćeg terena i pune Marakane jedna velika prednost, ali i obaveza, protiv izvanrednog protivnika. Mislim da nismo kako bi trebalo poređali protivnike, jer kada je izvučena grupa, komentari su bili da je to lako. Nije lako, ako je to četvrta ekipa u Portugalu, zadnjih 10-12 godina igraju neko takmičenje, osvojili su Kup Portugala… Ne bih da se neko igra mojom inteligencijom i priča da je nešto lako. Nije lako. Ne ograđujem se, ne pravim sebi odstupnicu.

Mi bar u klubu znamo sa kim igramo, da su oni izuzetno brza ekipa u tranziciji… Oni su ozbiljno dobra, brza, talentovana ekipa. Očekuje nas jedna dobra utakmica, lepa, pun stadion. Iskustvo je na našoj strani, ova ekipa igra zajedno godinu i po dana… Znamo mane, pokušaćemo da ih sakrijemo, ujedno da u prvi plan istaknemo vrline. Radili smo dobro, iskoristili pauzu na fenomenalan način… Pun sam optimizma, i želim da prihvatim jedan pametan rizik.“

Što se tiče ostatka grupe koju još čine Midtjiland i Ludogorec, Stanković je rekao:

„Mnogi će da kažu da pravim odstupnicu, ali ne radim to. Ova grupa je kvalitetnija od one prošle godine. Da ne upoređujemo, Braga i Hofenhajm su dve različite kulture fudbala, kao uostalom i naša. Nikad ne znaš šta možemo da uradimo na terenu, nepredvidivi smo. Tako isto mislim za ovu grupu, da je kvalitetnija od one iz prošle godine.“

Osvrnuo se i na stanje Milana Pavkova:

„Pavkov neće moći da igra. Radimo na tome da ćemo pokušati da napravimo čudo da se vrati bar za derbi, ali nećemo riskirati. Crvena zvezda je takav klub da je dobro što možemo da kažemo da možemo bez svakoga. Ne odričemo sa Pakija, odigrao je par dobrih utakmica vezano pre povrede. Bez svakoga možemo i moramo, to je sastavni deo fudbala, a njega čekamo raširenih ruku da se vrati“, rekao je Stanković.

„Mi igramo kod kuće, i ovaj stadion branimo svim mogućim snagama. Kada bih rekao da neću kalkulisati, lagao bih te, ali da se nećemo uplašiti, ni to sigurno. Branimo našu kuću, ne branimo se… Braga je ekipa kao kameleon, transformišu se u formacije kako im odgovara, fluidni su, igraju ofanzivno, nekad kalkulisano, nekad kako ponese igra… Biće ovo jedan lep test za nas, nismo dugo igrali protiv jedne ovakve ekipe. Ne znam sa kim bih mogao da uporedim. Jedna talentovana i dobra ekipa. Nismo dugo igrali protiv takvog tima“, zaključio je trener tima sa Marakane.

Meč je zakazan za četvrtak sa početkom u 18:45.

Bonus video: Prvi meč Kristijana Ronalda po povratku u Mančester junajted

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram