Nemanja Gudelj, Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Dušan Tadić Foto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Ian Tuttle / Shutterstock Editorial / SOPA Images / Sipa Press / ANP / ddp USA / Profimedia

Igre koje mogu da raduju Dragana Stojkovića Piksija

Ponovo su srpski fudbaleri bili u centru pažnje i proteklog vikenda. Bilo je tu i golova, lepih poteza i majstorija o kojima će se pričati, a ponovo su glavni glumci bili srpski ofanzivci.

Ubitačni ofanzivni trio srpske reprezentacije je ponovo demonstrirao klasu. Mitrović, Vlahović i Tadić tresli su mreže rivala, a šou im je delimično ukrao Nemanja Gudelj spektakularnim golom.

PROČITAJTE JOŠ

Kao po običaju, najviše srpskih igrača bilo je na terenima Serije A. U centru pažnje je bio torinski derbi u kojem je na terenu bilo čak petoro reprezentativaca iz najboljih 11 sa pretdhodnog okupljanja.

Dragan Stojković Piksi je prema očekivanjima bio na tribinama, a imao je i šta da vidi. Sve do 74. minuta epitet heroja utakmice bio je u rukama Vanje Milinković-Savića koji je svojim odbranama dovodio napad Juventusa do ludila.

Ipak, tada je na scenu stupio Dušan Vlahović koji je golom doneo važnu pobedu „staroj dami“ i prekinuo kraći golgeterski post.

Filip Kostić je odigrao ceo meč i bio sasvim solidan, a u redovima Torina je pored Milinković-Savića ceo meč odigrao i Saša Lukić, dok je Nemanja Radonjić zamenjen u 70. minut utakmice.

Sergej Milinković-Savić ovoga puta nije blistao kao u ranijim mečevima u sezoni. U remiju od 0:0 sa Udinezeom izveden je u 74. minutu, dok Dimitrije Kamenović nije bio nii u protokolu.

Ni srpski dvojac u Veroni nije mogao da pomoigne svom klubu zbog povreda. Oni su na domaćem terenu poraženi od Milana sa 2:1, a Ivan Ilić i Darko Lazović nisu bili u kombinaciji za sastav. Ni u Milanu nije bilo Marka Lazetića koji ove sezone nije dobio ni minuta.

Pauzirao je ovo kolo i Ivan Radovanović, ali je u njegovom slučaju razlog bila suspenzija zbog crvenog kartona.

Za navijače u Srbiji, prava poslastica dolazi u ponedeljka kada Sampdorija Dejana Stankovića i Filipa Đuričića bude dočekala Romu Nemanje Matića i Mileta Svilara, a odmah potom i Fjorentina Nikole Milenkovića, Luke Jovića i Alekse Terzića bude gostovala Lečeu.

Kada je Španija u pitanju, kolo je obeležio spektakularan gol Nemanje Gudelja. Vezista reprezentacije Srbije je projektilom sa 30 metara doneo pobedu protiv Majorke. Njegovu golčinu je sa klupe posmatrao Marko Dmitrović koji je ponovo bio rezerva Bonu.

Udarac Gudelja je najbolje video Predrag Rajković koji je pokušao da zaustavi loptu, ali je to bila nemoguća misija. Ostatak meča, golman reprezentacije Srbije je bio na visini zadatka, dok Matije Nastasića nije bilo ni na klupi.

Stefan Mitrović je predvodio odbranu Hetafea koja nije primila gol u remiju rezultatom 0:0 a on zaradio žuti karton, dok je Nemanja Maksimović počeo u startnoj postavi i igrao do 59. minuta kada je zamenjen.

Srđan Babić ovoga puta nije bio strelac za Almeriju, a ekipa je poražena sa 3:1 od Betisa, dok Marko Milovanović nije bio ni u kombinaciji za tim.

Darko Brašanac će na teren u ponedeljak kada Osasuna bude gostovala Viljarealu i nada se novom golu i nastavku serije.

Kada je najjača liga na svetu u pitanju, Aleksandar Mitrović se vratio na teren posle povrede i odmah sa bele tačke zatresao mrežu u remiju Fulama sa Bornmutom od 2:2.

Luka Milivojević je u dresu Kristal Palasa u igru ušao u 56. minutu u remiju od 0:0 na gostovanju Lesteru.

U Bundesligi je jedini na terenu ceo meč odigrao defanzivac Bohuma Erhan Mašović, ali je njegov Bohum doživeo debakl na gostovanju Štutgartu od 4:1. U još jednoj sjajnoj pobedi Union Berlina, ovoga puta protiv Borusije Dortmund, Miloš Pantović je odigrao tri minuta.

Miloš Veljković nije bio u sastavu Verdera zbog problema sa povredom.

Kolo u Francuskoj je obeležio Komnen Andrić koji je postigao gol u sjajnom remiju Klermona na gostovanju Monaku. To je napadaču iz Srbije bio treći pogodak ove sezone.

Veljko Birmančević je dobio priliku u poslednjih sedam minuta,, ali to nije bilo dovoljno da spreči poraz Tuluza na gostovanju Anžeru od 3:2.

Dušan Tadić je prethodnog vikenda učutkao usta dežurnim kritičarima i golom i asistencijom doprineo velikoj pobedi Ajaksa pprotiv Ekselziora od 7:1.

Zablistao je prošli vikend i Mihajlo Banjac koji je postigao prvenac u dresu Krasnodara, ali je to bilo nedovoljno da se spreči poraz u prvenstvu od Urala sa 3:2.

BONUS VIDEO Da li je ovo gol godine? Kakva majstorija slovenačkog fudbalera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar