Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Srpski trener Srđan Blagojević novi je trener kazahstanske Astane, objavio je zvanično klub.

Blagojević (48) je predstavljen u ponedeljak u Nur Sultanu, a ugovor je potpisao na dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvenstvo u Kazahstanu počinje nešto ranije od ostalih, pa je tako već u novembru završeno. Astana je bila druga, iza prvoplasiranog Tobola.

Prvak Kazahstana ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će Astana i Kairat igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija naredne godine, što će biti još jedan veliki izazov za Blagojevića.

Srđan je pre ovog angažmana proveo dve odlične godine u Kaspiju, pa je od tek promovisanog superligaša napravio veoma konkurentan tim.

Upravo zbog toga je i stigao poziv iz Astane, čiji su budžet i ambicije dosta veliki. U, za njih već prethodnoj sezoni, nije izboren nastup u Ligi konferencija, ali ne treba se zaboraviti da su pre dve godine igrali Ligu Evrope i to u grupi sa Partizanom, Mančester junajtedom i AZ Alkmarom.

Blagojević je trenersko iskustvo sticao i u srpskom fudbalu. Radio je u Žarkovu, Kovačevcu, IMT-u, Bežaniji, Sremu iz Jakova, Javor Matisu i Inđiji, odakle se u zimu 2020. otisnuo u Kazahstan. Kaspi iz Aktaua, klub sa obala Crnog mora, predvodio je u 53 zvanične utakmice.

„Dobro došao, Srđan!“, glasila je poruka kluba na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO Najzanimljiviji detalji sa utakmice Portugal – Srbija koju ćemo zauvek pamtiti

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar