Filip Kostić, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, Fudbalska reprezentacija Srbije
Filip Kostić, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Vreme je da zablistaju i u dresu reprezentacije

Nedelja za nama bila je veoma uspešna za srpske fudbalere širom sveta, koji su dominirali u svojim klubovima, postizali važne golove i beležili asistencije.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ima čemu da se raduje ovih dana, pošto okuplja tim koji će se suprotstaviti Mađarskoj i Crnoj Gori u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine, a mnogi njegovi izabranici su u veoma dobroj formi.

PROČITAJTE JOŠ:

Al Hilal je još jednom potvrdio da bez srpskog tandema nema baš ni uspeha, pa su Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić bili junaci meča sa Al Ahdudom, koji je završen rezultatom 3:0.

Srpskom napadaču je najpre poništen gol u 47. minutu meča, ali to ga nije sprečilo da kasnije asistira baš Sergeju za 2:0. Srpski vezista se tu nije zaustavio, pa je nakon promašenog penala Al Davsarija naleteo na oodbitak i poslao loptu u mrežu ta konačnih 3:0. Inače, Mitrović u Al Hilalu treba da izvodi penale, jer se ni Nejmar ni Al Davsari nisu baš pokazali kao pouzdana rešenje, dok je Srbin najbolji strelac tima sa šest golova, koliko ima i Malkom.

Reprezentativac koji je posebno oduševio tokom vikenda za nama jeste Filip Đuričić, koji je u dresu Panatinaikosa zablistao u pobedi protiv Atromitosa sa 5:0. Srpski ofanzivni vezista postigao je dva gola uz jednu asistenciju, a prvi njegov pogodak „pao“ je na asistenciju Filipa Mladenovića, koji takođe pruža sjajne partije u zelenom dresu.

Đuričić dugo nije imao značajnu ulogu u dresu Srbije, pa bi možda mogao da bude Piksijev „džoker iz rukava“ za odlučujuće mečeve u borbi za plasman na Evro. Naravno, tu je i Mladenović, pravi levi bek, pa bi i on mogao da bude važan adut Srbije, verovatno sa klupe.

Kada smo već kod grčke lige, treba spomenuti Andriju Živkovića, koji je ove sezone u odličnoj formi. Iako ovog vikenda PAOK nije igrao u grškom prvenstvu, tokom nedelje Živković je bio strelac protiv Ajntrahta u Ligi Evrope, a njegov tim odneo je pobedu sa 2:1.

Živkoviću je praktično zakucano mesto u postavi kod Piksija, pošto poziv za ovo okupljanje nije dobio Darko Lazović.

Kapiten Srbije Dušan Tadić takođe je imao uspešan vikend, pošto je postigao gol u pobedi Fenerbahčeo protiv Kasimpaše sa 0:2. Tadiću je i te kako prijala selidba u Tursku, za Fenerbahče igra odlično, a do sada je u tamošnjoj ligi upisao po dva gola i asistencije, dok je i u Evropi prilično efikasan – četiri gola i asistencija.

Filip Kostić nije bio strelac za Juventus, ali zato jeste asistent u trijumfu nad Torinom u gradskom derbiju sa 2:0.

Za „staru damu“ nije nastupao Dušan Vlahović, koji će propustiti reprezentativno okupljanje zbog povrede, ali je zato Kostić najavio bolje dane, nakon poprilično lošeg perioda koji je imao iza sebe.

Piksi je odlučio da neće zvati zamenu za Vlahoviću, sa spiska je izostao i Luka Jović, koji je daleko od dobre forme, ali sada je tu Petar Ratkov kao zamena za Mitrovića. On je ušao kao zamena u remiju Salcurga protiv Klagenfurta, a tokom nedelje je na isti način dobio šansu u Ligi šampiona, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Onaj koji se nije proslavio proteklog vikenda je Strahinja Pavlović, koji je dobio crveni karton, ali njegovo mesto u reprezentaciji ne treba dovoditi u pitanje.

Kada smo već kod odbrane, niko se od pozvanih reprezentativaca nije posebno istakao individualnim partijama prošle nedelje, ali su svi bili standardni, što je takođe ohrabrujuće, jer su svima potrebni minuti u nogama, kako bi i u dresu Srbije mogli da zablistaju. Osim pomenutih, na spisku su još Nikola Milenković, Nemanja Gudelj, Miloš Veljković, Srđan Babić, Strahinja Eraković, Aleksa Terzić, Mihajlo Ilić i Mihailo Ristić.

Od golmana Vanja Milinković-Savić i Predrag Rajković su primali golove, dok Đorđe Petrović i Boris Radunović nisu dobijali šansu u Čelsiju i Kaljariju.

U veznom raduje dobra forma Lazara Samrdžića, a pored njega Piksi može da računa još na Radonjića, Maksimovića, Lukića, Stefana Mitrovića, Ivana Ilića i Mijata Gaćinovića, koji su u promenljivoj formi u poslednje vreme.

Od srpskih igrača koji nisu na spisku, a istakli su se tokom vikenda, imamo Dejana Joveljića i Milana Gajića. Srpski napadač je postigao gol za Los Anđeles Galaksi i to sa klupe u porazu od Minesote sa 5:2, dok je Gajić, inače desni bek, bio dvostruki strelac za CSKA iz Moskve u gradskom derbiju protiv Spartaka – 2:2.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar