Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Srpski fudbalski sudija Srđan Jovanović ide na seminar za arbitre koji konkurišu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Očekuje se da Jovanović bude među deliocima pravde na Mundijalu, ali će najpre od 17. do 21. januara početi da se priprema u Abu Dabiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Srđan je jedan od sudija koji tamo odlaze iz UEFA, a tu su i Majkl Oliver, Džunejt Čakır, Entoni Tejlor, Danijele Orsato, Klemon Turpan, Dani Makeli, Ovidiju Hacegan, Hezus Hil Manzano, Georgi Kabakov, Benoa Bastijen, Šimon Marčinjak, Sergej Karasjov, Artur Soareš Dijaš, Ištvan Kovač, Slavko Vinčič, Karlos del Sero Grande, Antonio Migelo Mateu Lahoz, Daniel Zibert i Orel Grinfeld.

Iz Evrope bi trebalo da na Mundijal ode deset arbitara, a odrediće ih komisija na čelu sa Masimom Busakom, nekadašnji švajcarski sudija.

Podsećamo, Srbija se na Mundijal u Kataru plasirala pobedom nad Portugalom u poslednjoj utakmici grupne faze kvalifikacija za SP.

Golove za Srbiju su tada postigli Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, a „Orlovi“ su u Lisabonu slavili 2:1.

Inače, Jovanović je do sada već sudio neke od najvećih utakmica iz fudbala, poput mečeva Evropskog prvenstva i Lige šampiona.

BONUS VIDEO: Arsenal – Mančester siti i najluđa tri minuta na startu 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar