Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Veliki izazov za reprezentativca Srbije.

Fudbaleri Almerije u subotu će  od 21.00 imati najveći izazov od početka sezone na gostovanju Barseloni.. Tim Srđana Babića, reprezentativnog štopera koji igra sezonu karijere, nije se doboro provodio u Kataloniji prethodnih godina.

Malo ko je očekivao da će štoper koji u Zvezdi nije dobio priliku i kojeg se klub lako odrekao, izrasti u igrača koji će voditi bitke sa Benzemom, Levandovskim, Grizmanom…

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je Barselona i sjajni poljski napadač sledeći izazov za Babića.

Šest ubedljivih poraza je nešto što Babić i njegovi saigrači žele da prekinu, a srpski reprezentativac osvrnuo se na dosadašnji tok sezone.

„Mislim da smo od početka prvenstva do sada mnogo porasli. Svakim danom smo sve bliži da osvojimo neke bodove i na strani. Sada je red na Barselonu, videćemo šta možemo tu da uradimo. Mislim da se takmičimo bolje nego ranije. Bilbao nas je lako savladao sa 4:0, a već protiv Betisa i pogotovo Viljareala smo bili mnogo bliži bodu. Sa istim entuzijazmom idemo u Barselonu, probaćemo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ponudi“, istakao je Babić.

Posebnu težinu će ovaj meč imati zbog činjenice da će on ujedno biti i oproštaj Đerara Pikea od igranja fudbala što je iznenadilo sve u Španiji.

Foto: EPA-EFE/Manuel Lorenzo

„Kada sam pročitao vest, bio sam iznenađen, jer znam da on može još mnogo da igra. Ne znam koji su razlozi, zašto želi da završi. On mi je uvek bio jedan od idola, pogotovo kada sam tek počinjao da se bavim fudbalom profesionalno, jer tada je bio na najvišem nivou na svetu. Ne znam šta bih drugo rekao… Uvek je bio sjajan igrač i biće mi zadovoljstvo da igram protiv njega na njegovom oproštaju“, poručio je Babić.

Babić smatra da će zbog toga posao njegovom timu biti dodatno otežan.

„Siguran sam da će njegovi saigrači želeti da mu poklone pobedu, što nama čini posao još težim. Znam da će probati da postignu što više golova protiv nas, da naprave festival, jer Pike je čovek koji je 15 godina bio u klubu. Legenda je i zaslužuje da se njegovi igrači bore malo više za tu oproštajnu pobedu. Ipak, idemo na teren sa jasnom namerom, nećemo se predati. Jasno je da će Barselona da nas natera da se branimo i moramo da igramo bolje nego protiv drugih ekipa. Isto tako znamo da svaku ekipu možete da povredite. Dobro sm ose takmičili i sa Real Madridom u prvom kolu, zato mislim da ćemo isto tako i sa Barselonom“.

Duel će biti zanimljiv i zbog činjenice da je Almerija retkost kada su u pitanju manji timovi. Ekipa Srđana Babića voli da igra na posed, a protivnik je tim čiji je identitet izgrađen na posedu.

„Probaćemo da imamo loptu što je više moguće, ali Barselona je rival koji te tera da se braniš. Prijatnije bi nam bilo kada bismo im uzeli malo posed, ali neće nam to olako dozvoliti. Svesni smo da moramo da se prilagodimo“.

I sam Babić će imati veliki izazov. Vodiće direktne okršaje sa Robertom Levandovskim, jednim od najboljih napadača ove generacije na planeti.

„Ne znam šta da kažem. Karim Benzema, Levandovski… Naravno da je mnogo teško čuvati igrača koij može da vam naudi na svaki način, ali daleko od toga da se plašim. Mnogo volim da igram protiv najboljih, jer samo tako mogu da vidim na kom sam ja nivou“.

Foto: Starsport

Špance je zanimalo i kakva su Babićeva očekivanja pred Svetsko prvenstvo.

„Nadam se da ću se naći na spisku. Čekam na poziv. Uvek je san igrati na Svetskom prvenstvu. Našao sam se na preliminarnom spisku, ali moram da čekam 13. novembar, kada će izaći konačan spisak“, istakao je Babić.

Špance je posbno zanimalo šta Babić očekuje od meča sa Brazilom na startu Mundijala.

„Uh… Koncentrišem se prvo na ove tri utakmice koje su mi preostale sa Almerijom, dok čekam, nadam se, dobre vesti. Brazil je veliki rival i svakako će našoj reprezentaciji da bude veoma teško, ko god bude igrao“.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevaju sa fudbalerima posle debakla u Monaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar