Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Turska ima novog prvaka, to nije Bešiktaš, Fenerbahče, Galatasaraj, već Bašakšehir, čiji je član srpski internacionalac Danijel Aleksić.

Turski klub je u prethodne tri sezone konstantno bio nadomak cilja i titule, ali im je uvek ono „malo“ nedostajalo da budu prvaci.

PROČITAJTE JOŠ

Ove godine nisu želeli ništa da prepuste slučaju, pa su pobedom nad Kajzerisporom 1:0 (1:0) kolo pre kraja i zvanično postali šampioni.

Takdemir je pogodio u 19. minutu na asistenciju nekadašnjeg levog beka Arsenala i Mančester sitija Gaela Klišija. Priliku da duplira prednost propustio je Višća, koji je promašio penal u 37. minutu.

Ipak, nije Bašakšehir žalio zbog tog promašenog penala, s obzirom na to da je do kraja sačuvao minimalnu prednost i osvojio tri boda, dovoljna za prvu titulu u istoriji kluba.

Nekadašnji biser Vojvodine i povremeni reprezentativac Srbije Danijel Aleksić ušao je na teren u 56. minutu umesto Eljera Elije (bivši igrač Juventusa), a osvajanju titule je doprineo sa šest golova i dve asistencije ove sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar