Foto: Tanjug / AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Intera pobedili su Portu u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa 1:0, na svom stadionu u Italiji.

„Neroazuri“ su bili nešto bolji, mada je i Porto imao svojih šansi. Romelu Lukaku se kao „džoker“ sa klupe ispostavio taličnim za Inter, dao je drugi gol u Ligi šampiona ove sezone, a Marko Grujić je imao svoju šansu da postane junak portugalskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Srđan Jovanović je kao glavni sudija opravdano dao crveni karton Otaviju, a Inter, koji je u poslednjih dvadesetak minuta stvorio ključnu inicijativu, ipak nešto zadovoljniji čeka revanš 14. marta.

Jednu od prvih i najboljih prilika za pobednički tim propustio je Lautaro Martinez kada je očajno zahvatio loptu glavom u 12. minutu posle idealnog centaršuta Federika Dimarka sa levog krila na suprotnu stativu.

Inter je u 18. minutu imao šansu kada je Hakan Čalhanoglu probao da uposli Martineza, ovaj je i zakačio loptu ali je Zaidu Sanusi dobro intervenisao i poslao loptu u korner.

Da je Martinez svuda, pokazao je i posle pola sata igre kada je blokom ispeglao lošu intervenciju glavom Milana Škrinjara u šesnaestercu Intera.

Foto: Tanjug / AP Photo/Luca Bruno

Lautaro je tada izblokirao šut rivala, posle čega je Marko Grujić propustio veliku šansu za gol u dresu Porta.

Mehdi Taremi mu je poslao pas petom, Grujić je natrčao i jako opalio po lopti, Andre Onana mu je odbranio i odbio loptu na glavu Galena koji je nije očekivao i promašio je praktično praznu mrežu u 37. minutu.

Čekalo se do 53. minuta kada je Inter zapretio sa krila, a loptu pored stative poslao Nikolo Barela.

Nije bio u baš lakoj situaciji, ali je digao na noge veći deo od 75.374 ljudi koliko se našlo na tribinama stadiona u Milanu.

Onana je u dva navrata odbranio Taremiju i to nakon što je odbranio i Sanusiju, sve u razmaku od dve, tri sekunde u 57. minutu.

Sudije jesu podigle ofsajd zastavicu, ali je Taremi zbog samopouzdanja mogao i morao bolje da šutira i propustio je priliku.

Odmah nakon toga je trener Intera poslao signal da Edin Džeko ustupi svoje mesto drugom napadaču, a Romelu Lukaku se našao u igri i uspeo da reši meč, iako ima 103 kilograma i nije spreman za 90 minuta fudbala.

Barela je do isteka 70. minuta imao još jedan opasan šut, a Inter je propustio ogromnu šansu u 72. kada je Čalhanoglu proigrao Lukakua ka desnoj strani, odakle je Belgijanac vratio loptu u peterac, pred gol za Martineza.

Argentinac nije bio dovoljno brz, inače bi ispred sebe imao praznu mrežu. Umesto toga, Taremi je na drugoj strani gađao van okvira.

Otavio je u 78. minutu zgazio na nogu Čalhanoglua, zbog čega mu je Srđan Jovanović pokazao drugi žuti karton i isključio ga, što je zabrinulo sve u Portu.

I zabrinulo je opravdano jer je Lukaku u 86. minutu probio led i pogodio mrežu Porta za 1:0. Dobio je centaršut zdesna, glavom je najpre poslao loptu u stativu, a onda je iz odbitka nogom uspeo da je ugura u mrežu sa pet metara.

Inter je do kraja imao još jednu priliku da podeblja prednost, nije je iskoristio, ali je utisak pozitivan pred revanš u kom je Porto sve samo ne bez mogućnosti za preokret i plasman dalje.

BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar