Foto: Twitter.com

"U prvom poluvremenu nismo uradili ništa što smo mislili, bilo je mnogo dezorganizacije. Od svih mečeva koje smo igrali, ovom sam najmanje zadovoljan". Kad to kaže selektor Paname posle utakmice sa Srbijom, onda to definitiivno govori da nešto nije u redu.

Tako je Tomas Kristijansen, nekadašnji trener Lidsa, prokomentarisao utakmicu protiv „orlova“ koja je završena bez pogodaka. Panama nije srećna što nije pobedila naš tim, imala je za to priliku jer su igrali superligaški igrači, koji su imali zadatak da prikažu kakav je kvalitet našeg ligaškog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Nisu se proslavili „orlovi“, kao ni privremeni selektor Ilija Stolica, koji je ovom turnejom nagrađen za neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa mladom reprezentacijom.

Nije lako bilo Stolici, nisu hteli da ošišaju travu u Dominikani za naše zvezde Superlige, naviknute na vrhunske uslove i terene. Uz to je bilo i jako vruće.

„Drugi faktor je fizička pripremljenost, jer većina igrača nije bilo spremna za napor i ovo je bila prva utakmica. Treći nepovoljan uslov je temperatura od gotovo 40 stepeni razlike – sa minus 4 u Beogradu, došli smo ovde na plus 32-33 stepena“, rekao je Stolica.

Obično u Srbiji sneg iznenadi putare, ovaj put je naš Savez bio iznenađen što će u Dominikani biti vruće, pa nije bilo mogućnosti da se pokaže sav raskoš superligaškog fudbala. Da ne zaboravimo, zbog cirkusa sa vizama, Panama je zapravo bila rezervna opcija jer je plan bio da se igra protiv selekcije SAD. Ko zna zašto je dobro što do toga nije došlo.

I sudije su nas, usput, sabotirale – poništen je gol Vukadinovića, a zabeleženo je i da su čak strani komentatori u toku prenosa bili razočarani, imali su opasku da „od evropske selekcije nisu videli nijednu ozbiljnu akciju ili napad“.

Foto: EPA-EFE/Orlando Barria

Suma sumarum, osim svote od oko 200.000 dolara, koja se spominje kao prihod FSS-a za ovaj odlazak na daleki put, čini se da fudbalski ova ekskurzija nije donela apsolutno ništa nikome od aktera.

Osim, eventualno, instant ponosa zbog nošenja nacionalnog dresa uz priliku da se možda malo podigne cena na fudbalskoj pijaci uz štiklirani reprezentativni nastup.

Iskreno, gajili smo nadu da ćemo pisati o golovima, dobrim potezima, u potpunoj rasterećenosti prijateljskog meča, igrači su imali svu slobodu da se pokažu u lepom svetlu.

Pisali smo o tome još posle Paname, da bi postojao osećaj sramote da smo na njihovom mestu, čak i ako bude moralo da se poliže sve napisano ako se ispraši Panama.

Na našu žalost, nikome se nije probudio inat da pokaže da nismo u pravu. Samo smo bili u dilemi da li da u naslovu budu dve ili sve nule „orlova“ na ekskurziji. Nažalost, ima više nula od rezultatskih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram