Ronaldo
Foto: EPA-EFE/Janerik Henriksson/TT

Fudbaleri Portugala odigraće meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Azerbejdžana u Italiji i to na stadionu Juventusa.

Portugalci su potvrdili to putem zvaničnih naloga na društvenim mrežama, a praktičnije im je kako bi mogli da nastupe u najjačem sastavu.

PROČITAJTE JOŠ:

Njihova zemlja je na spisku zemalja iz „crvene kovid zone“ Britanaca i onda im je bolje bilo da se okupe i meč odigraju negde gde nije tako rizično.

U vremenu kada navijači na tribinama ne mogu da prave razliku zbog koronavirusa, bitnija je upravo činjenica koja je zemlja na „čijoj crvenoj listi“.

S obzirom na to da Italija nije na crvenoj listi Ujedinjenog Kraljevstva, a i zato što u Torinu igra najbolji igrač nacionalnog tima – Kristijano Ronaldo, Portugalci su pribegli ovakvom rešenju.

Ronaldo stoga neće ni odlaziti iz Torina već će se njemu priključiti ostatak tima.

Time se uklanja prepreka i za Bruna Fernandeša, koga Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda nije inicijalno hteo da pusti na okupljanje reprezentacije u Portugal.

Fernandeš bi, prema prvobitnoj zamisli, morao da ostane u desetodnevnom karantinu po povratku u Englesku, pa ne bi bio dostupan Junajtedu i to se nije dopalo Solskjeru.

Ovako, on će moći da igra i protiv Azerbejdžana, ali i protiv Srbije, koja takođe nije na crvenoj listi Britanaca. I nije jedini.

Naravno, zavisi od toga koga će selektor pozvati, tu su i igrači Vulvsa i ostali, poput Rubena Dijaša, Žoaa Kansela, Dioga Žote, Rubena Neveša, Nelsona Semeda, Danijela Podensa, Bernarda Silve.

Da podsetimo, Portugalce čekaju dva kvalifikaciona meča u martu, prvo protiv Azerbejdžana 24. marta, a onda tri dana kasnije i protiv Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar